Sport

Se vorbeşte că… Stadionul Municipal din Alexandria nu se mai reabilitează!

stadionÎn urmă cu mai mult timp, începeau documentaţiile legate de predarea stadionului Municipal din Alexandria către Compania Naţională de Investiţii, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a acestei arene. Mai mult, în urmă cu două luni, municipalitatea din Alexandria a predat către CNI stadionul şi terenul aferent, astfel încât procedura documentelor (a se citi, partea birocratică) să-şi urmeze cursul.

Iată că, la jumătatea lunii martie 2016 apare un zvon, din surse destul de credibile, care spune că respectiva investiţie a Ministerului Dezvoltării nu s-ar mai face. Cauzele pentru care s-ar stopa proiectul, la stadiul actual, sunt mai puţin importante, însă au existat o serie de opinii, inclusiv din sfera politicului, care au ţinut să evidenţieze faptul că “Alexandria n-are nevoie de o asemenea investiţie”. De la lideri politici, până la o parte a presei sportive centrale, au apărut păreri care au scos în evidenţă faptul că modernizarea stadionului Municipal din Alexandria nu ar fi tocmai nimerită şi nici nu ar fi nevoie de aşa ceva. De aceea, Guvernul ar vrea să stopeze continuarea procedurilor specifice, iar lucrarea în sine nu va mai fi efectuată.

În ce priveşte celălalt proiect contestat, stadionul Municipal din Turnu Măgurele, la care au început deja lucrările, se pare că acesta va fi finalizat din fondurile Ministerului Dezvoltării, deoarece în cazul respectiv finanţarea a fost deja acordată.

B.Pană

One Comment

 1. Dragusin Victor

  Stimata redacție,
  Compania Naționala de Investitii, ca structura a Ministerului Dezvoltării Regionale, finanțează doar anumite investiții, conform legii. Printre aceste obiective, se număra si cele cu caracter sportiv.
  Am fost oripilat de intervenția copreședintelui PNL, Dna Gorghiu, poziție preluată de liderii locali ai acestui partid. Prin sferele politice, se discuta de intervenții ale PNL pe lângă televiziunile naționale, in speranța de a bloca aceasta investiție. Pe motiv, ca nu este nevoie!
  Dacă este asa, RUȘINE sa le fie!
  Alexandria merita sa fie cel putin la fel de bine „utilată” ca si alte resedinte de județ, chiar dacă, prin istoria sa este un oraș tânăr si cu un număr de locuitori ce a clasat-o DINTOTDEAUNA, in ultimele 5 resedinte de județ.
  Vrem o țara dezvoltată uniform, sau sunt interese care vor sa mențină municipiul nostru la nivelul de municipiu de rang 3?
  Dragi alexăndreni, intr-o viitoare regionalizare, care va veni mai devreme sau mai târziu, toate aceste obiective se număra, atunci cand se stabilesc criterii de atribuire a locațiilor deconcentrate.
  Eu iubesc Alexandria! Ar trebui sa o iubim toți cei implicați si in politica!
  PS: mediatizarea a fost făcută exact cu doua saptamâni înainte ca premierul sa semneze HGR!
  Sper sa nu aibă efect la guvernul tehnocrat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.