Eveniment

Se sting focarele de pestă porcină africană din 11 localități din județ

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman a aprobat, în ședința de vineri, procedura de stingere a focarelor de pestă porcină africană din localitățile Bragadiru, Conțești, Frumoasa, Păuleasca, Cervenia, Șoimu, Smârdioasa, Beiu, Brânceni, Izvoarele și Țigănești, începând cu data de 13 apilie.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, au fost aprobate și acțiunile sanitar veterinare de supraveghere clinică în localitățile Bujoru, Pietroșani, Năsturelu, Cernetu, Valea Părului, Mârzănești, Calomfirești, Teleormanu, Alexandria, Poroschia și Ștorobăneasa.

Potrivit celei mai recente informări a ANSVSA, la nivelul județului Teleorman erau active, la data de 3 aprilie, 205 focare în gospodăriile populației și 539 de cazuri la mistreți. De asemenea, potrivit sursei citate, până la data menționată, în localitățile din județ au fost stinse 203 focare de pestă porcină africană.

Totodată, pentru județul Teleorman au fost plătite despăgubiri pentru cele 1.612 de exploatații afectate în valoare de 5.871.080 de lei, mai transmite ANSVSA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.