Economie

Se reiau negocierile pentru construirea hidrocentralei de la Turnu Măgurele – Nicopol

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că negocierile dintre România și Bulgaria pentru construirea hidrocentralei de la Turnu Măgurele – Nicopol vor fi reluate.

“România și Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol. Proiectul hidrotehnic va avea 840 MW putere instalată, din care 420 MW partea românească, cu o producție totală de 4400 GW pe an, respectiv 2200 GW pentru România. Astăzi (n.r. – marți, 22 noiembrie) am convenit cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov că este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenței și securității energetice. Am purtat aceste discuții cu ministrul Hristov la cea de-a 26-a Conferință organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema “Energy & Development 2022”, de la Atena”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Securitatea Energetică în contextul tranziției verzi a fost principala temă de discuție a întâlnirii ministeriale găzduită la Atena.

“Am reiterat necesitatea unei bune colaborări în domeniul energiei pentru a putea să ne asigurăm securitatea și independența energetică. De asemenea, prin intermediul cooperării regionale reușim să asigurăm diversificarea surselor pentru aprovizionare cu gaze naturale și energie și asigurarea rutelor de transport”, a mai spus ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.