Politic

Se pregăteşte excluderea lui Adrian Florescu din PDL Teleorman?

florescuCarmen Dumitrescu

Convenţia PDL  de sâmbătă a constituit un moment important pentru democrat-liberalii teleormăneni, care s-au reunit la Bucureşti, la Romexpo pentru a-şi susţine preferaţii la conducerea partidului, oferind impresia existenţei unei solidarităţi în cadrul organizaţiei judeţene. Cu toate acestea, înainte de ziua de sâmbătă, agitaţia din interiorul PDL Teleorman atinsese deja cote maxime, o parte din cei care fac parte din conducerea judeţeană fiind frământaţi de conflicte interne serioase.

Unul dintre cei care  nu s-au ferit să îşi expună public nemulţumirile legate de felul în care se desfăşoară lucrurile în interiorul acestei organizaţii judeţene de partid a fost Costel Barbu, secretarul general al partidului şi primarul comunei Suhaia. Acesta s-a declarat profund nemulţumit de felul în care s-a intervenit de la centrul pentru ca Marin Ţole şi Adrian Florescu să se afle pe lista delegaţilor la Convenţie. În consecinţă, recursul la forurile naţionale de conducere ale partidului a fost considerat de Biroul Permanent Judeţean al PDL un gest greşit, care ar denota nesupunere faţă de deciziile conducerii şi care ar necesita o consecinţă pentru cei care au semnat contestaţia. Potrivit unor surse din interiorul partidului, se pare că în cadrul unei şedinţe recente a Biroului Permanent Judeţean s-ar fi pus problema excluderii din organizaţie a fostului deputat Adrian Florescu.

Propunerea ar fi venit din partea primarului Costel Barbu, susţinut de preşedintele interimar al partidului, Teodor Niţulescu. Sunt, însă, mai multe voci care susţin că această excludere nu se va face, pentru că Adrian Florescu face parte  din grupul democrat liberalilor care l-au susţinut pe Vasile Blaga în cadrul Convenţiei PDL de sâmbătă, acesta bucurându-se de susţinere de la nivel central, după cum s-a şi văzut în timp. Mai mult, Florescu a mărturisit în cadrul unui interviu acordat cotidianului nostru cu puţin timp în urmă faptul că echipa care l-a susţinut pe Blaga a fost aceea care a dorit să beneficieze de experienţa sa politică, astfel că ideea excluderii, chiar şi în condiţiile antipatiilor din interiorul organizaţiei judeţene pare puţin probabilă. Oricum, până în acest moment, niciunul dintre cei implicaţi în această dispută nu au dorit să se exprime public, fiind anunţată o posibilă conferinţă de presă pe această temă chiar în cursul zilei de luni. Dacă lui Adrian Florescu i se pregăteşte totuşi această surpriză neplăcută de către organizaţia judeţeană a partidului, atunci este mai mult decât cert faptul că vom avea parte în zilele următoare de şi mai multe dezbateri şi schimburi aprinse de opinii în interiorul principalului partid de opoziţie.

3 Comments

 1. Sandul dute si pune orceagul la Gauriciu.
  POLITICA ESTE PREA GREA PENTRU TINE.

 2. Este posibil sa se deruleze si aceasta „facatura” a
  celor ce vad in ADI FLORESCU un contracandidat redutabil
  la sefia PDL Teleorman,la alegeri,,,eu nu cred ca VASILE
  BLAGA sa il „arunce la mentinela” din cauza ca este un
  veritabil „fesenist”cu peste 22 de ani de vechime in PDL
  si nu i se poate pune la indoiala LOIALITATEA fata de
  partidul care ,,,l-a crescut,,,,fata de altii care o cam
  „dau cotita” cu loialitatea pe la mai multe partide….
  dar dac este sa se aleaga praful,,,,si Teleormanul sa
  ramana O ZONA DE SARACIE LUCIE intr-o tara bogata,,,asta
  se v-a intampla daca electoratul NU V-A FI VIGILENT si
  v-a vota ca pana acum,,,,,”vine inghetul peste noi,toti”
  cum ne anunta fostul coleg ,PD, DRAGNEA,la ota 15.03la
  RTV,,,,,,,
  SABDU TRIFAN
  fondatorul FSN,PD,PDL,,,
  T E L E O R M A N

 3. SARDAN MARIAN

  Bitate-Costel Barbu- ai fost ajutat de foarte multe ori de Adrian Florescu.
  De ce uiti asa usor de cei care au fost alaturi de tine in momentele mai putin placute ale vietii tale.
  Te rog Costele schimba-ti atitudinea!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.