Social

Se închid cinematografele, restaurantele, cafenelele și casele de pariuri din Alexandria, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie

Se închid cinematografele, restaurantele, cafenelele, barurile, precum și casele de pariuri, cazinourile și sălile de jocuri de noroc din Alexandria, pentru o perioadă de 14 zile, începând de joi, 18 martie, a decis, miercuri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, după ce rata de infectare înregistrată la nivelul reședintei de județ a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, conform datelor făcute publice, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Totodată, se interzice, tot pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.

Pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31.03.2021 inclusiv, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, în timp ce cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

În schimb, tot de joi, 18 martie, este permis, pentru o perioadă de 14 zile, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Totodată, în intervalul orar 05.00-22.00 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase), cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Celelalte măsuri stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman rămân în vigoare.

Hotărârea C.L.S.U. nr. 11/17.03.2021 este disponibilă, în integralitate, accesând link-ul https://www.alexandria.ro/actiuni-locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.