Eveniment

Se fac investiții la ISU Teleorman

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman sunt semnate, în prezent, două contracte cu finanțare din fonduri europene, ambele de creștere a eficienței energetice, pentru sediul din Alexandria și pentru subunitatea de la Roșiori de Vede, iar un al treilea proiect, derulat cu Banca Mondială, pentru subunitatea de la Zimnicea, este în stadiul expertizelor, urmând ca rezultatul să indice ori demolarea clădirii actuale și ridicarea unui nou sediu, ori reabilitarea clădirii actuale, a spus inspectorul-șef al ISU, col. Marius Stancu, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, tot referitor la capitolul investiții, col. Marius Stancu a vorbit și despre mutarea subunității Videle, în fostul sediu al OMV PETROM, unde este nevoie și de constuirea unui garaj, în care să fie ținute autospecialele de intervenție, dar și despre ridicarea punctului de lucru de la Slobozia Mândra, unde construcția ar trebui să fie demarată în următoarele zile.

„În momentul de față, din câte date am eu și din ce concluzii am tras din videoconferințele trecute, vreau să spun că ISU Teleorman este, cred, singura instituție din cadrul Ministerului de Interne la nivel județean, care are semnate două contracte de finanțare pe proiecte europene. Este vorba de contracte de eficiență energetică pentru sediul de aici, din Strada Carpați, și cel din Roșiori de Vede. De asemenea, avem în lucru un proiect cu Banca Mondială, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru subunitatea de la Zimnicea, proiectul este într-un stadiu destul de avansat, săptămâna trecută au fost făcute niște expertize acolo de către specialiștii cooptați în acest proiect, așteptăm și noi cu nerăbdare rezultatele acestor expertize, în orice caz vom avea acolo fie o demolare și o reconstrucție pentru un sediu nou, fie o reconsolidare și o îmbunătățire a condițiilor de acum. La Videle suntem, de asemenea, pe punctul de a prelua fostul sediu al OMV PETROM, acolo unde Consiliul Județean și autoritățile locale au alocat deja fonduri pentru reabilitare, lucrurile se desfășoară puțin mai greu pentru că este vorba și de o investiție acolo, cel puțin pe perioada de iarnă mașinile trebuie garate și trebuie o investiție pentru un garaj. Clădirea de la Turnu Măgurele este prinsă și ea într-un proiect european, se vor face acolo expertizele, urmând în funcție de rezultate să luăm și acolo o decizie pentru reabilitarea acelei clădiri. Idei sunt multe, avem și în mediul rural, zilele următoare am promisiunea de la primarul localității Slobozia Mândra că vom începe lucrările de construcție a unui sediu nou pentru un punct de lucru care va deservi toată zona de sud a județului”, a spus inspectorul șef al ISU Teleorman, col. Marius Stancu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.