Eveniment

Se dă startul pregătirilor pentru Parada Europei

parada3Monica DUMITRESCU

Asociaţia Euro Teleorman organizează vineri, 30 ianuarie, începând cu orele 12:30, la Sala Mare a Palatului Administrativ Alexandria, tragerea la sorţi a ţărilor pe care liceele teleormănene le vor reprezenta la Parada Europei, ediţia 2015.

Organizatorii vor prezenta detalii referitoare la desfăşurarea “Paradei Europei” de anul acesta, premiile puse în joc, programul zilei, ordinea intrării în concurs a liceelor. Tragerea la sorţi se va efectua în prezenţa unei comisii alcătuită din reprezentanţi Asociaţiei Euro Teleorman, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi reprezentanţi ai presei.

Ajunsă la a X-a ediţie, Parada Europei a devenit deja, pentru judeţul Teleorman, un eveniment tradiţional, care reuneşte tinerii liceeni în demersul de a reconstitui creativ Europa Unită. În fiecare an, pe data de 9 mai sau în preajma datei respective, Consiliul Judeţean Teleorman şi Asociaţia EuroTeleorman, având ca parteneri Consiliul Judeţean Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi instituţiile media, organizează anual, pentru a marca semnificaţia Zilei Europei, un eveniment unic la nivel naţional, cunocut sub denumirea de Parada Europei. Acest eveniment, realizat sub forma unei competiţii în cadrul căreia fiecare liceu, prin tragere la sorţi, reprezintă în mod inedit câte o ţară membră a Uniunii Europene, Brazilia, Rusia, India, China şi SUA, promovează şi evidenţiază elementele de cultură, tradiţie şi istorie, caracteristice fiecărui stat.

După ce mai mulţi ani la rând Parada Europei s-a desfăşurat la Alexandria, organizatorii au luat decizia ca evenimentul să se desfăşoare şi în celelalte municipii şi oraşe teleormănene. Astfel, Parada Europei a fost găzduită pe rând de municipiul Turnu Măgurele, oraşul Zimnicea, municipiul Roşiorii de Vede. Singura localitate urbană în care nu a fost organizată până acum Parada Europei este oraşul Videle, care ar putea fi desemnat chiar anul acesta gazdă a evenimentului.

One Comment

  1. Emanuel Nedelea

    Videle nu este localitate urbana, decat cu numele. Unde sa se desfasoare acest eveniment in acea comuna?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.