Economie

Se conturează grevă generală în Sănătate, în luna noiembrie

Cadrele medicale din România vor intra, în luna noiembrie, în grevă generală, acţiunea fiind precedată de o grevă de avertisment de două ore, care va avea loc la începutul lunii viitoare, potrivit unei declaraţii făcute joi de prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Acesta a precizat că de vineri a demarat şi procedura de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale în Sănătate, care va avea loc în luna noiembrie şi va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore. “Ziua exactă a grevei generale va fi stabilită în cadrul Consiliului naţional SANITAS din data de 14 noiembrie a.c., după ce vom avea şi semnăturile a jumătate plus unul din numărul de salariaţi din Sănătate. Până atunci, la începutul lunii noiembrie, Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate va organiza un miting de protest, urmat de un marş în Bucureşti, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei”, a afirmat Marius Sepi. Sindicaliştii teleormăneni vor fi şi de acesată dată solidari cu restul colegilor săi şi vor face întocmai cum se va stabili la nivel de Consuliu, adică vor respecta calendarul protestelor stabilit la centru. În ceea ce priveşte cadrele medicale acestea se codesc în a-şi declina public nemulţumirile, deşi se plâng pe la colţuri, fie de salariile mici, fie de rele tratamente, în sensul că sunt supuse în timpul muncii stresului psihic, se ţipă la ele, nu numai în cadrul unei singure unităţi, dacă cineva s-a gândit doar la Spitalul Judeţean, dar dacă vine vorba să facă nominalizări s-au să-şi decline identitatea se codesc, o dau din bară în colţ, în final să spună “mai bine o lăsaţi-o aşa”. Ei bine, în condiţiile astea aşa o vor lăsa şi cei cărora li se adresează protestele, la general, şi fără a se face ceva la obiect, atâta timp cât problemele nu sunt expuse concret, ci pe la colţuri, printre dinţi.

Tot prim-vicepreşedintele Marius Sepi a declarat că, în perioada 9-23 octombrie, printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions — E.P.S.U. (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice), în spitalele publice se vor face fotografii cu grupuri de salariaţi ţinând în mână afişe cu sloganurile EPSU: “Nu austerităţii!, Jos mâinile de pe drepturile negociate!”etc. Pozele rezultate vor fi trimise atât Guvernului, cât şi preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.