Social

Se caută muncitori în agricultură pentru Spania şi Portugalia

capsuniMonica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Teleorman anunţă persoanele interesate că, pentru anul 2016, pot obţine locuri de muncă sezoniere în agricultură, în Portugalia şi Spania.

Oferta de muncă în Portugalia este de 400 locuri de muncă sezoniere de muncitor necalificat în agricultură, la culesul zmeurei şi 800 de locuri de muncă sezoniere în Spania de muncitor necalificat în agricultură, la cules de căpşuni.

Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au aptitudini fizice, capacitatea de a munci, fără antecedente penale, cu experienţă în agricultură (muncă în sere sau în agricultură), disponibilitate pentru muncă sezonieră, între 2 şi 3 luni.

Salariul oferit este de 40 euro brut/zi în Spania şi de la 505 euro brut/lună până la 1192 euro brut/luna în Portugalia.

Persoanele cu domiciliul în judetul Teleorman şi care sunt interesate de aceste oferte, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în strainatate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Înscrierea în baza de date se realizează pe baza urmatoarelor documente: cerere tip (se completeaza la sediul A.J.O.F.M.); copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model Europass în limba română; cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţă de la medicul de familie, cu mentiunea “Clinic sănătos/Apt pentru muncă”; formular de înregistrare în limba română transmis de firmele portugheze (se completează la sediul A.J.O.F.M.); dosar plic.

Primirea dosarelor se face până la data de 20 decembrie 2015 pentru Portugalia şi 15 ianuarie 2016 pentru Spania.

Selecţia candidaţilor va avea loc în luna ianuarie 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.