Social

Se afişează rezultatele finale la Bacalaureat

Monica DUMITRESCU

Candidaţii la Bacalaureat în a doua sesiune din acest an, care au contestat notele obţinute la probele scrise, află joi, 1 septembrie, rezultatele finale. În Teleorman, mai mult de o treime din numărul candidaţilor, care au susţinut probele scrise, au depus contestaţii. Cele mai multe note contestate au fost la limba si literatura română (102) şi matematică (61). Au mai fost depuse contestaţii la biologie, geografie şi istorie, în total numărul contestaţiilor fiind de 272.

Lucrările ale căror note au fost contestate au reevaluate la un centru de contestaţii din afara judeţului. Pentru a fi admise contestaţiile, nota acordată de reevaluatori trebuie să fie diferită de nota iniţială cu cel puţin 0,5 puncte. Contestatarii pot avea şi surprize, notele acordate de reevaluatori putând fi şi mai mici comparativ cu cele iniţiale.

Înainte de contestaţii, procentul de promovabilitate în Teleorman a fost de 20,88%.

În prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, promovabilitatea în Teleorman a crescut cu două procente şi jumătate, după contestaţii. Din cele 950 de contestaţii depuse, au fost admise 443, fiind notate în plus 356 lucrări şi doar 87 au fost notate în minus. 48 de candidaţi au primit note cu peste 1,5 puncte la limba şi literatura română. 60 de candidaţi teleormăneni au trecut pragul promovabilităţii după reevaluarea lucrărilor. Astfel, în urma contestaţiilor, procentul de promovabilitate la Bacalaureat în prima sesiune a ajuns la 50,98%. Sute de lucrări au primit note mai mari cu cel puţin 0,5 puncte, 54 dintre acestea înregistrând creşteri de peste 1,5 puncte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.