Eveniment

Se afişează rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului – Sute de absenţi şi 13 eliminaţi din examen, în Teleorman

Emoţii mari, pentru absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de Bacalaureat în a doua sesiune din acest an. Conform calendarului Ministerului Educaţiei, primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, până la ora 12:00.

Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 5 septembrie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris în a doua sesiune a bacalaureatului în total 2182 candidaţi, însă majoritatea au susţinut doar probele pe care nu le-au promovat în sesiunile anterioare. Astfel la probele orale au fost înscrişi aproximativ 170 de candidaţi, însă la probele scrise numărul acestora a fost mult mai mare: 1384 de candidaţi la limba şi literatura română, 1642 de candidaţi la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 1148 de candidaţi la cea de-a treia probă scrisă, cei mai mulţi alegând biologia şi geografia. Nu toţi candidaţii înscrişi s-au prezentat la examen, numărul absenţilor fiind la probele scrise de ordinul sutelor. Astfel la proba scrisă la limba şi literatura română au fost prezenţi 1142 candidaţi, la matematică şi istorie- 1308 candidaţi, iar la a treia probă scrisă doar 851 candidaţi.

13 candidaţi au fost eliminaţi în acestă sesiune după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile sau materiale nepermise asupra lor în timpul examenului (5 la prima probă scrisă, 7 la a doua şi 1 la cea de-a treia), cei mai mulţi de la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic “Gral David Praporgescu” din Turnu Măgurele. Aceştia nu vor mai avea dreptul să susţină examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni şi nici nu le vor fi recunoscute probele promovate până la momentul eliminării.

În prima sesiune a Bacalaureatului În Teleorman s-au înscris din 4.088 de absolvenţi de liceu, 3.776 au fost prezenţi, 9 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Doar 36,81% dintre cei prezenţi au reuşit să promoveze (42,02% promoţia 2013 şi 21,54% promoţiile anterioare), judeţul Teleorman clasându-se pe penultimul loc la nivel naţional în topul promovabilităţii la Bacalaureat. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.