Eveniment

Sculptorul Costel Păun – 10 ani de activitate artistică

Din anul 2011, artistul teleormănean Costel Păun a început să se impună în peisajul artistic local și național. Opera sa având un specific cu totul aparte, sculptură în piatră de râu, a atras foarte repede atenția specialiștilor atât prin materialul folosit, cât și prin stilul original, cu forme cursive, pline de simboluri. Descoperirea acestor forme, despre care artistul spune că sunt ascunse în piatra de râu, este o muncă grea, ținând cont de duritatea  materialului în care  lucrează.

Activitatea creativă a sculptorului Costel Păun a fost pusă în valoare, în acești 10 ani, în peste 50 de expoziții personale sau de grup, organizate în țară și în străinătate. De la începutul pandemiei, munca de creație a artistului nu a încetat.

Îndrăgostit de sculptură, Costel Păun a realizat în această perioadă 11 lucrări noi pe care le va expune, alături de alte opere reprezentative, în cadrul expoziției aniversare ,,Pe urmele lui Brâncuși”, ce va avea loc în data de 30 septembrie 2021, ora 10.30  la locuința artistului din Roșiorii de Vede.

Expoziția este realizată în parteneriat cu  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, fiind a cincea colaborare de acest fel între artist și instituție de a lungul celor 10 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.