Eveniment

SCRISOARE DESCHISĂ – Cât mai continuă dezastrul în învăţământul teleormănean?

Rezultatele de la Evaluarea Naţională din acest an, şi nu numai, au fost de natură să evidenţieze un adevăr trist: şcoala teleormăneană pregăteşte copiii pentru eşec. Părinţii asistă neputincioşi, profesorii aşijderea, în timp ce Inspectoratul Şcolar Judeţean este împietrit în principii depăşite, impasibil la ceea ce se repetă ciclic – învăţământul teleormănean este ultimul. Dovadă stau rezultatele submediocre obţinute an de an, care sunt dovedite statistic.

Din această perspectivă sumbră, nimeni nu face răspunzător pe nimeni. În ciuda tuturor statisticilor pe linie de învăţământ, în calitatea dumneavoastră de inspector general, declaraţi, doamnă Valeria Gherghe, că vă preocupă rezultatele elevilor sub toate aspectele: la clasă, la testări, la examene, la competiţii. Luând în considerare “performanţa” obţinută de învăţământul teleormănean, aceea de a fi unic în România – Teleormanul fiind singurul judeţ în care procentul notelor peste 5 a scăzut – vă întreb acum, doamnă inspector general, care sunt rezultatele care vă preocupă? Unde sunt ele?

Realitatea vă contrazice, de la an la an, sincopele sunt tot mai evidente. În învăţământul pe care îl conduceţi ştacheta a coborât nepermis de mult, până la submediocritate. Dincolo de realitatea atât de nemulţumitoare, aveţi, doamnă inspector general, vreo strângere de inimă sau mustrare de conştiinţă la gândul că sunteţi părtaşă la eşecul şi nefericirea copiilor din Teleorman?

Drept pentru care, prin această scrisoare deschisă, vă cer să vă daţi demisia de onoare din funcţia de inspector general al ISJ Teleorman. Managementul defectuos al învăţământului teleormănean este relevant. Teleormănenii nu doresc să se resemneze încă 4 ani cu ideea că ultimul loc pe listă este rezervat învăţământului pe care îl conduceţi.

Copiii noştri pot depăşi nefericirea doar prin educaţie!

 

Eugen Pîrvulescu – copreşedinte al PNL – Filiala Teleorman

6 Comments

  1. Ce păcat domnule Pîrvulescu că vă folosiți de sistemul de învățământ pentru a vă face campanie! Urât, murdar și cred că nici macar nu aveți calitatea morală să vă dați cu părerea despre educație!

  2. Preambulul este bun.Lipseste solutia lui Pirvulescu:VRAJITOAREA-PNL.

  3. Stelian Avram

    Sunt complet de acord cu domnul Solomon. Este imposibil sa fi scris el asa ceva. Probabil cineva de la ziarul la care este patron. L-am vazut si eu la cateva emisiuni si m-am mirat cum de un muncitor necalificat a ajuns presedintele Pnl Teleorman. Chiar nu pot sa gaseasca alti oameni decat cercetatul Dna, Parvulescu, valutistul Titirisca, incompatibilul ‘Bitanu’, sau Teodor Nitulescu?

  4. Eugen Pirvulescu nu este autorul acestei „scrisori deschise”, daca facem o simpla alaturare a ceea ce „editeaza” la anumite emisiuni Tv la care participa si aceasta misiva. Autorul este un cunoscator, cat de cat, al limbii romane. Asta nu inseamna ca cele citite aici nu sunt si adevarate, dar sa spui ca Inspectoratul „este împietrit în principii depăşite” este prea mult. Care principii?! Apoi, „profesorii asista neputinciosi”!!!La ce asista? La vreo piesa de tatru, la un meci de golf???

  5. Scrisoare deschisa Prefectului de Teleorman – Doamna PREFECT in sfarsit aveti TOATE MOTIVELE sa DEMITETI toti inspectorii din Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, in frunte cu conducerea. Ar fi indicat ca, inainte de demitere, sa le cereti tuturor inspectorilor scoari numarul TOTAL de zile consumate in strainatate, pe proiecte finatate de Uniunea Europeana pe proiecte care nu au adus decat plimbare si bani de cumparaturi pentru cei ce le-au implementat. Ati avea motive sa le imputati sute de zile de munca platite in ultimii ani. NOI, PARINTII NE-AM SATURAT. Nu actionati dumneavoastra, vom actiona noi prin Asociatiile de parinti ! Prin PLANGERI PENALE.
    TELEORMANUL ESTE PE ULTIMUL LOC PE TARA LA REZULTATE IN MUNCA DEPUSA DE DASCALI !!! Si asta fiindca inspectorii PLATITI din banii nostri sa controleze si sa indrume dascalii care ar trebui sa-i invete carte pe copiii nostri, considera cu nerusinare ca sunt platiti nu pentru a munci, ci pentru a merge saptamanal la shopping prin Europa pe fonduri comunitare ! Ar fi o idee sa informam si Comisia Europeana !

  6. Ciudata cerere din partea lui Parvulescu, care a absolvit cu note catastrofale liceul Agroindustrial si apoi s-a angajat direct muncitor necalificat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.