Social

Şcolile vor organiza Ziua porţilor deschise la clasa pregătitoare

clasa-pregatitoareDupă ce a fost supusă dezbaterii publice timp de aproape două săptămâni, Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 a fost aprobată prin ordin de ministru săptămâna acesta.

Potrivit documentului pot fi înscrişi în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv. La solicitarea părinţilor, pot fi înscrişi şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Orice altă situaţie va fi rezolvată de către inspectoratul şcolar, în interesul educaţional al elevului şi în conformitate cu cadrul legal.

Înscrierile vor avea loc în două etape. Prima etapă va avea loc în perioada 2-22 aprilie, iar cea de-a doua în perioada 8-17 mai 2013. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

Ministerul Educaţiei recomandă în perioada 30 martie-7 aprilie, organizarea, în fiecare unitate de învăţământ în care se desfăşoară activitate specifică clasei pregătitoare, a unei “Zile a porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în anul şcolar 2013-2014, la nivelul judeţului sunt propuse pentru înfiinţare aproximativ 130 de clase pregătitoare. ISJ Teleorman a publicat pe site-ul oficial toate informaţiile de care au nevoie părinţii pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar, respectiv în clasa I şi clasa pregătitoare. Accesând site-ul isjtr.ro, părinţii care au copii de vârstă şcolară din Teleorman vor găsi de la metodologia şi calendarul înscrierii în clasa I şi clasa pregătitoare, până la lista şcolilor şi a numărului de clase pregătitoare ce vor fi înfiinţate în anul şcolar 2013-2014. De asemenea, pentru localităţile teleormănene cu mai multe unităţi de învăţământ, părinţi vor găsi pe site-ul ISJ şi arondismentele pentru fiecare unitate în parte. Mai mult decât atât, începând cu 1 aprilie părinţii vor avea la dispoziţie Tel Verde 0800816247, număr de telefon la care pot suna pentru a afla răspunsurile la întrebările pe care le au, legat de clasa pregătitoare. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.