Social

Şcolile teleormănene încă mai caută profesori

La o lună de la începerea anului şcolar încă mai sunt catedre neocupate în şcolile teleormăne. Pentru ocuparea acestora, unităţile de învăţământ organizează concurs pe cont propriu, după ce iniţial s-au asociat pe zone. Miercuri, 17 octombrie, de exemplu va avea loc la Şcoala gimnazială din satul Nicolae Băcescu concursul pentru ocuparea unui post cu 6 ore pe săptămână la disciplina Biologie. Candidaţii vor susţine un interviu, dar şi o probă scrisă pentru ocuparea acestui post.

Şi la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, un post cu 11,5 ore săptămănal la disciplina educaţie vizuală a rămas neocupat până la această dată. Conducerea unităţii de învăţământ a decis să organizeze zilele acestea un concurs pentru ocuparea acestui post. Înscrierile candidaţilor se mai pot face doar miercuri, 17 octombrie, urmând ca în zilele de 18 şi 19 octombrie să aibă loc inspecţia la clasă, conform metodologiei, iar pe data de 23 octombrie proba scrisă.

Pentru concurs se pot înscrie cadre didactice calificate, conform prevederilor Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar 2012-2013 în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin O.M.E.C.T.S. nr. 5624/2012, iar pentru testare se poate înscrie personal didactic fără studii corespunzătoare postului.

Acestea nu sunt însă singurele unităţi de învăţământ din Teleorman care nu şi-au ocupat catedrele vacante până la această dată, în perioada imediat următoare fiind posibil să mai apară, pe ici, pe colo, câte un post didactic. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.