Social

Școlile și grădinițele pot intra de pe o zi pe alta într-un scenariu de funcționare

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătăţii, prin care se stabilește că scenariul conform cărora funcționează școlile se poate actualiza și de pe o zi pe alta, atunci când rata de infectare dintr-o localitate scade sub pragul de 1 la mia de locuitori, a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial. Astfel, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă fizic la cursuri toți elevii. În schimb, în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. Până acum, încadrarea într-unul dintre scenarii era făcută în ziua de vineri, pentru toată săptămâna următoare, prin ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

La nivelul județului Teleorman, marți, 18 mai, numai 16 localități, toate din mediul rural, înregistrează rate de infectare mai mari sau egale cu 1, respectiv Săceni, Bragadiru, Siliștea, Călinești, Saelele, Necșești, Plopii-Slăvitești, Tătărăștii de Jos, Lisa, Ștorobăneasa, Poroschia, Beciu, Drăcșenei, Mârzănești, Putineiu și Suhaia.

Municipiile Alexandria, Turnu Măgurele și Roșiori de Vede, orașele Videle și Zimnicea și 76 de localități rurale ale județului înregistrează, marți, rate de infectare sub 1 la mia de locuitori.

Categorii de elevi care pot face în continuare cursurile online

Elevii care au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități și prezintă certificat medical, vor putea face, în continuare, cursurile online, indiferent de rata de infectare înregistrată la nivelul localității din care vin. Este vorba despre preșcolarii sau elevii diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv sau alte afecțiuni cronice.

Aceștia pot fi scutiți de prezența fizică în școală, cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților.

De asemenea, vor putea rămâne în sistem online și preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc, după o evaluare medicală a persoanei respective.

Pentru preșcolarii/elevii menționați, conducerile unităților de învățământ vor asigura desfășurarea procesului educațional în sistem online.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.