Eveniment

Scolile raman inchise, vineri, din cauza gripei

Scolile vor fi inchise vineri, 25 ianuarie, din cauza numarului mare de cazuri de gripa. Decizia a fost luata, astazi, de Ministerul Educatiei, la recomandarea Ministerului Sanatatii. Intra in discutie toate unitatile de invatamant preuniversitar din tara, anunta reprezentantii Ministerului Educatiei.

Scolile vor fi inchise si joi, ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, fiind declarata oficial zi libera.

Decizia a fost luata, dupa ce specialistii Institutului National de Sanatate Publica au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic.

„Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masura a fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educatiei Nationale. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata ofical zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati”, se arata într-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.