Social

“Școli verzi” / Teleorman, două proiecte pe lista intermediară

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat apelul de proiecte “Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin intermediul acestui apel de proiecte, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) pot obține granturi atât pentru reabilitarea unităților de învățământ existente, cât și pentru construirea unor noi unități de învățământ, în vederea dobândirii de către acestea din urmă a statutului de “școală verde”.

Alocarea financiară a acestui apel de proiecte este de 225.000.960 de euro, fără TVA.

Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe).

“Facem încă un pas spre constituirea unei rețele de «școli verzi» în România!

Printr-o investiție în valoare de peste 225 milioane de euro, vom reabilita și construi școli, aliniate standardelor europene. Conceptul de «școală verde» nu este limitat doar la modernizarea infrastructurii educaționale. În aceste școli, vor fi promovate educația pentru sustenabilitate – cu un curriculum adaptat – și o paletă amplă de activități practice, realizate împreună cu toate comunitățile din care școlile fac parte.

Elevii și cadrele didactice vor fi, prin activitățile organizate, mult mai motivați și implicați în tot ceea ce presupune grija pentru mediu. Îndemn unitățile administrativ-teritoriale să depună proiecte pentru acest apel și să devină, în acest fel, repere de dezvoltare sustenabilă”, spunea Ligia Deca, ministrul Educației.

Săptămâna trecută, Ministerul Educației a publicat lista intermediară cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității proiectelor depuse în cadrul apelului “Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, printre care se regăsesc și două proiecte depuse de UAT Roșiori de Vede: “Reabilitarea și modernizarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Roșiori de Vede” și “Școli verzi în municipiul Roșiori de Vede”.

Solicitanții proiectelor respinse pot depune contestații prin intermediul platformei informatice până vineri, 29.12.2023.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.