Social

Şcoala nr. 6 din Alexandria îşi pierde din nou personalitatea juridică

Monica DUMITRESCU

După mai mulţi ani în care s-a încercat menţinerea personalităţii juridice pentru Şcoala Gimnazială nr. 6 din municipiul Alexandria, care nu îndeplineşte condiţia privind numărul minim de elevi, conform legislaţiei în vigoare, începând din anul şcolar 2016-2017, aceasta va deveni din nou structură a Şcolii Gimnaziale “Alexandru Colfescu”. O decizie similară a mai fost luată în 2012, însă un an mai târziu, prin decizia consiliului local, Şcolii nr. 6 i-a fost redată personalitatea juridică, numărul minim de elevi fiind atins prin arondarea unei grădiniţe.

Scăderea numărului de elevi, dar şi a numărului de preşcolari din grădiniţele alexăndrene, nu mai permite acest lucru, astfel că municipalitatea, cu acordul conform al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, a întocmit un proiect de hotărâre privind reorganizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Alexandria pentru anul şcolar 2016-2017, proiect ce va fi supus aprobării în şedinţa consiliului local ce se va desfăşura luni, 29 august.

Conform proiectului, Şcoala Gimnazială nr. 6 va redeveni structură a Şcolii Gimnaziale “Alexandru Colfescu” începând din anul şcolar 2016-2017. De asemenea Grădiniţa cu program prelungit nr. 10 din Alexandria îşi va pierde perdonalitatea juridică şi va deveni structură a Grădiniţei “Ion Creangă”.

Conform proiectului ce va fi supus dezbaterilor şi aprobării în consiliul local săptămâna viitoare, celelalte grădiniţe cu program prelungit care funcţionează în Alexandria îşi vor păstra personalitatea juridică. Toate grădiniţele cu program normal vor funcţiona ca structuri ale acestora şi în anul şcolar viitor.

În Alexandria mai funcţionează alte patru unităţi de învăţământ gimnazial, 6 licee şi o şcoală postliceală sanitară, toate având numărul necesar de elevi pentru a-şi păstra personalitatea juridică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.