Eveniment

Şcoala “Mihai Viteazul”, la zi aniversară

Sărbătoarea creştină Sfiinţii Arhangheli Mihail şi Gavril a reprezentat o zi specială pentru Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria. Unitatea de învăţământ, a luat fiinţă pe 15 noiembrie 1860, însă începând din 2010 s-a luat decizia sărbătoririi Zilei Şcolii în data de 8 noiembrie, zi în care creştinii ortodocşi sărbătoresc Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Astfel, într-o atmosferă de mare sărbătoare, vineri, 8 noiembrie, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria a sărbătorit 153 de la înfiinţare.

Cu acest prilej, au fost organizate manifestări educative, cultural-artistice şi sportive la care, alături de elevii şi dascălii şcolii, au fost invitaţi să participe repezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, directori şi profesori din celelalte unităţi de învăţământ alexăndrene, părinţi, dar şi foşti profesori şi foşti elevi ai unităţii de învăţământ.

Manifestările au fost deschise de directorul şcolii, prof. Elena Tecşor, care după ce a urat oaspeţilor bun venit, a prezentat activitatea şi performanţele obţinute de elevi şi profesori în ultimul an. Oaspeţii au fost invitaţi apoi să participe la Atelierele de lucru organizate de comisiile metodice pe discipline: limbă şi comunicare, coordonatori prof. Elena Drăgan şi Claudia Băjan; ştiinţe – coordonatori prof. Marioara Marin şi Florea Chină; om şi societate – coordonatori prof. Elena Peşu; arte şi sport – coordonatori prof. Vasile Ţăranu şi Marian Simion. Coordonatorii atelierului de lucru organizat de comisia metodică a claselor pregătitoare, I şi a II-a au fost prof. înv primar Eugenia Ilie şi Nicoleta Gâdea, iar pentru clasele a III-a şi a IV-a prof. înv. primar Doina Puchiu şi Nicoleta Necula.

În cadrul unei întruniri a consiliului elevilor, coordonată de prof. Elena Tecşor şi Mirela Velcea, a fost prezentat un proiect european pe care unitatea de învăţământ îl desfăşoară în parteneriat cu unităţi de învăţământ din Franţa.

Cei mai talentaţi elevi ai şcolii au prezentat apoi pentru oaspeţi un progam artistic intitulat “La mulţi ani, şcoala mea dragă!”, din care nu au lipsit cântecele, dansurile şi poeziile.

Corul, coordonat de prof. Marian Măndică, a deschis programul artistic cu Imnul şcolii, iar pe parcursul activităţilor a interpretat mai multe cântece. Au recitat elevii Puchiu Vlad, Burtea Daria, Tomescu Laura, Ene Adrian. Din program nu a lipsit muzica clasică: Vals, de F.Chopin , interpretat la pian de eleva Ianţschi Oana, Valsul trandafirilor, de Şostakovici, în interpretarea la vioară a elevei Stratulat Clara. Eleva Ion Alexandra a interpretat melodia Impossibile. Din program nu au lipsit nici un recitaluri de muzică folk şi rock, prezentate de elevul Broşteanu Octavian, respectiv formaţia rock G&B a şcolii. De asemenea, nu au lipsit dansurile moderne şi dansurile de societate şi nici scenetele şi piesele de teatru, în realizarea acestui program artistic de excepţie fiind implicaţi foarte mulţi elevi şi aproape toţi dascălii din şcoală. Prezentatorii spectacolului au fost elevii Mihăiliţeanu Alexia şi Scutelnicu Vlad.

Manifestările s-au încheiat cu o masă rotundă având ca temă “Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul – trecut, prezent şi viitor”. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.