Eveniment

Şcoala “Mihai Viteazul”, la ceas aniversar

img_6796img_6802Monica DUMITRESCU

Cu prilejul împlinirii a 156 de ani de la înfiinţare, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria a organizat joi, 10 noiembrie, o serie de manifestări educative, culturale, artistice şi sportive, la care, alături de profesorii şi elevii actuali ai unităţii de învăţământ, au fost invitaţi să participe foşti profesori, foşti elevi, părinţi, dascăli din celelalte unităţi de învăţământ alexăndrene şi, nu în ultimul rand, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Manifestările au fost deschise de directorul unităţii de învăţământ, prof. Luminiţa Pinţur, care a prezentat rezultatele de excepţie pe care le-au obţinut elevii şcolii în ultimul an, rezultate care nu au făcut decât să confirme încă o dată implicarea cadrelor didactice şi valoarea actului instructiv-educativ în această unitate de învăţământ, care a ocupat loc fruntaş la evaluarea naţională şi a obţinut numeroase premii la olimpiadele naţionale pe discipline.

“Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria este una dintre cele mai vechi şcoli din oraş, începuturile sale înscriindu-se la 15 noiembrie 1860. An de an, elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, îndrumaţi de profesorii lor au obţinut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare, la examenele naţionale, plasând unitatea de învăţământ pe locurile fruntaşe ale judeţului în spiritul valorilor promovate de această şcoală: profesionalism, calitate, responsabilitate, performanţă. La ceas aniversar, cu mulţumire şi recunoştinţă pentru toţi cei care au clădit, în timp, prestigiul Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, din Alexandria, mai adăugăm o filă de succes în istoria acestui lăcaş de cultură reprezentativ pentru învăţământul teleormănean”, a spus prof. Luminiţa Pinţur.

Printre oaspeţi s-au numărat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei Alexandria, Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, Casei Corpului Didactic, Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului, cu toţii felicitând cadrele didactice şi elevii pentru performanţele deosebite obţinute de această unitate de învăţământ de elită.

Oaspeţii au fost invitaţi să viziteze şcoala şi să participe la atelierele de lucru organizate în fiecare clasă. A urmat un program artistic de excepţie din care nu au lipsit muzica, dansul, poezia, scenete interpretate de elevii şcolii în limba română, engleză şi franceză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.