Social

Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, declarată Școală Europeană

În data de 25 mai 2023, Ministerul Educației a publicat Lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale “Școală Europeană” – ediţia 2023.

Printre unitățile de învățământ decalarate câștigătoare se numără și Școala Gimnazială Nr. 2, localitatea Videle, județul Teleorman.

Competiția “Şcoală Europeană” s-a adresat  tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului “Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

“Certificarea școlilor cu titlul «Școală Europeană» conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.