Social

Școala Gimnazială nr. 1 Islaz – un an de implementare a programului de reducere a abandonului școlar (PNRAS) / 30% dintre elevi și-au îmbunătățit competențele de comunicare și relaționare

Școala Gimnazială nr. 1 Islaz se numără printre beneficiarii de granturi acordate în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, prin care  se urmărește reducerea abandonului școlar în minimum 25% din unitățile de învățământ participante la program și creșterea numărului de elevi care finalizează ciclul gimnazial.

Potrivit Ministerului Educației, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Islaz au fost observate schimbări, la un an după implementarea PNRAS. Astfel, 30% dintre elevi și-au îmbunătățit competențele de comunicare și relaționare în cadrul grupurilor; 20% dintre elevii cu medii sub 7 acordă mai multă atenție temelor pentru acasă; numărul de absențe nemotivate s-a redus cu 2% față de anul precedent.

“Proiectul «PNRAS – Școala Gimnazială nr.1 Islaz» este proiectul meu de suflet în care cred cu toată puterea ființei mele. Este o cale de a le arăta părinților că școala oferă oportunități de dezvoltare pentru cadrele didactice și pentru elevi și deschide drumuri tuturor celor care cred în educație. Îmi propun ca, până la finalul proiectului, să cresc rata de încredere a părinților în instituția școlară și, totodată, să cresc interesul pentru învățătură al elevilor. Cea mai valoroasă activitate din primul an de proiect a fost activitatea extracurriculară «Să reînviem tradiția străbună», care a adus emoție și bucurie în rândul participanților”, a declarat Violeta Nania, directorul școlii.

Pentru Școala Gimnazială nr. 1 Islaz, PNRAS înseamnă dotarea unității de învățământ (table interactive, softuri educaționale etc.); sprijin educațional suplimentar pentru elevii care au dificultăți de învățare; facilitarea învățării, îmbinând metodele tradiționale cu cele moderne prin utilizarea echipamentelor digitale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.