Social

Şcoala Gimnazială Lunca, inclusă în programul pilot prin care elevii vor primi zilnic o masă caldă sau un pachet alimentar

Monica DUMITRESCU

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 22 de unităţi de învăţământ din ţară vor primi, în cadrul unui proiect pilot, aflat în dezbatere publică, un pachet alimentar sau masă caldă în limita a 7 lei. Proiectul de ordonanţă este elaborat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice.

Din cele 22 de şcoli selectate pentru aplicarea programului pilot, începând din toamna acestui an, 15 sunt din mediul rural şi şapte din urban. Din judeţul Teleorman a fost selectată Şcoala Gimnazială Lunca. Celelalte şcoli din mediul rural sunt din judeţe Dâmboviţa, Călăraşi, Constanţa, Arad, Vaslui, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Prahova, Caraş-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj şi Tulcea, iar cele din urban sunt din Iaşi, Constanţa, Cluj, Harghita, Timişoara şi Slobozia, precum şi din Sectorul 5 al Capitalei.

Potrivit propunerii, începând din anul şcolar 2016 – 2017 se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfăşurii activităţii didactice. Valoarea limită a pachetului alimentar sau a mesei calde este de şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora. Suma alocată va fi actualizată periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor, se arată în proiectul de act normativ. De asemenea, elevii care nu pot primi masa din diferite considerente (medicale, culturală, religioasă sau confesională), vor beneficia de produse alimentare adecvate în limita unei valori zilnice de 7 lei/ elev sau preşcolar. În vederea aplicării prezentei ordonanţe, vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale.

Pentru unităţile incluse în programul Pilot nu se mai aplică normele ce vizează programele de alimentaţie în vigoare în perioada aplicării prezenţei ordonanţe, cum sunt Programul Laptele şi Cornul şi Fructe în Şcoală.

One Comment

  1. Dragnea, de unde este?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.