Social

Școala Gimnazială din Tătărăștii de Jos, renovată de Asociația BookLand

Clădirea Școlii Gimnaziale din Tătărăștii de Jos a fost construită în 1969, fiind realizată cu materialele de construcții, tehnologiile și conceptele arhitecturale specifice acelei perioade. În timp, clădirea a acumulat un grad ridicat de uzură fizică și morală, astfel încât elevii și profesorii își desfășoară procesul educațional în condiţii de confort limitat.

Potrivit Asociației BookLand, clădirea școlii necesită lucrări de renovare atât la interior, cât și la exterior. La interior, s-a turnat deja șapă în toate sălile de clasă, s-au reparat și zugrăvit pereții, se va monta parchet, iar pe holuri și pe casa scărilor se va pune gresie, se vor înlocui toate ușile, se vor renova și dota băile. De asemenea, se vor repara pereții exteriori. Toate aceste lucrări se vor finaliza în maxim două luni.

Asociația BookLand a renovat 37 instituții de învățământ din mediul rural, anul acesta reușind să renoveze 25, coalizând companiile în jurul acestei initiațive. Cele 25 de școli selectate în urma campaniei de calificare din iarna trecută se regăsesc în următoarele județe: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

De asemenea, echipa BookLand și-a propus să construiască, până în 2023, prima școală etalon pentru România, pe modelul finlandez (adaptat local) și să asigure inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală.

Toți cei care le împărtășesc viziunea, se pot alătura demersului BookLand completand Formularul 230, donând 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 sau achiziționând Soricelul BookLand.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.