Social

Școala Gimnazială din Ciolănești a primit 10 calculatoare prin proiectul „Dăm un Byte de Ajutor”

Ateliere Fără Frontiere și Garrett Motion au donat 90 de calculatoare către opt structuri educaționale din opt județe ale țării. Parteneriatul face parte din proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate cu 90 de calculatoare complet echipate: unitate, monitor, periferice, cabluri și sistem de operare licențiat.

Cele 90 de echipamente donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajați vulnerabili ai Atelierele Fără Frontiere, ce fac parte din programul de inserție socio-profesională. Calculatoarele ajută astăzi peste 1700 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești din județul Bacău, Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din județul Arad, Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești din județul Argeș, Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din județul Tulcea, Școala Gimnazială Surdila Găiseanca din Brăila, Școala Gimnazială „Ion Mareș” din Dâmbovița, Asociația Femeilor din Sibiu din județul Sibiu și Școala Gimnazială Ciolănești din județul Teleorman.

În urma procesului de recondiționare ce presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea echipamentelor, zece calculatoare au ajuns la Școala Gimnazială din localitatea Ciolănești, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă.

„Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil: educație, mediu și inserție socio-profesională. „Dăm un Byte de Ajutor” nu face excepție și formează prin calculatoarele donate cu sprijinul Garrett Motion un lanț de solidaritate între aceste trei zone de sustenabilitate. Astfel, tinerii beneficiază de instrumente utile pentru parcursul lor educațional și de modele de bune practici ce sprijină mediul înconjurător și încurajează inserția persoanelor defavorizate pe piața convențională a muncii”, a declarat Costin Dragne coordonator de proiecte al platformei educlick.

„Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20.000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.