Eveniment

Școala Fântânele a găzduit ultima activitate din cadrul proiectului de instruire a populației privind pericolul poluării

Asociația Idei printre Oameni a organizat miercuri, 30 august 2023, un eveniment de închiderea proiectului “Măsuri de instruire a populației despre pericolul poluării”, eveniment organizat la școala din comuna Fântânele, judeţul Teleorman. La eveniment au participat partenerii de la Agenția pentru Protecția Mediului Telorman, profesorii și elevii de la școala din Fântânele și membrii echipei de proiect.

Astfel, s-a organizat o ultimă activitate – un atelier de reciclare creativă cu rezultatul final constând într-un tablou ce conține desenele făcute de copii la începutul proiectului și fotografii ce surprind momente din activitățile întreprinse pe parcursul unui an.

Proiectul și-a propus ridicarea gradului de conştientizare în rândul cetăţenilor cu privire la impactul negativ pe care îl produce poluarea asupra calităţii vieţii şi a mediului înconjurător şi măsurile care trebuie luate pentru stoparea ei.

Proiectul s-a desfăşurat pe perioada unui an calendaristic şi a cuprins activități diverse cu copiii și acțiuni de informare a adulților asupra riscurilor poluării. Astfel, au avut loc activități lunare de educație nonformală a copiilor și tinerilor: concursuri de desen, de pictură, de scriere, desene pe asfalt, dansuri, piese de teatru tematic. De asemenea, au fost organizate campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea de stații de compost, stații folosite pentru depozitarea surplusului de vegetație și alte resturi din curțile localnicilor, activități de împărțire de afișe, calendare, ziare cu teme pe probleme de mediu.

Proiectul a fost derulat de Asociația Idei printre Oameni în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman și Crucea Roșie Teleorman cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Beneficiarii proiectului au fost teleormănenii din Fântânele, Zimnicea şi Suhaia. Proiectul poate fi urmărit pe pagina de Facebook: https://tinyurl.com/yh6redf9 și Instagram: https://tinyurl.com/2p9227up.

Pentru mai multe detalii, persoanele de contact sunt Cristina Cioarec si Ramona Iordan, email: ideiprintreoameni@yahoo.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.