Social

Școala din Siliștea Gumești, renovată și dotată prin proiectul “Brighter Futures”

Cinci școli gimnaziale din mediul rural au fost renovate și dotate cu laptopuri și echipamente IT prin proiectul “Brighter Futures”. Școlile se află în județele Botoșani, Bihor, Ialomița, Teleorman și Timiș, beneficiari fiind 500 de elevi și 100 de profesori. Proiectul, aflat la cea de a cincea ediție, a fost finanțat de Technology_VOIS România și Fundația Vodafone România cu un buget de 424.000 de lei și implementat cu sprijinul Asociației BookLand.

În cadrul proiectului, a fost inclusă Școala Gimanzială Siliștea Gumești, care a fost zugrăvită, mobilierul recondiționat, iar în curtea școlii a fost refăcut pavajul. De asemenea, laboratorul de informatică a fost dotat cu mobilier și echipamente IT.

Renovarea școlilor o fost posibilă prin implicarea a 220 de voluntari din rândul angajaților Technology_VOIS România. Pe parcursul acestui an școlar, voluntarii vor susține sesiuni de educație non-formală pentru elevi și profesori constând în: orientare școlară și în carieră, managementul timpului, inteligență emoțională și cultură generală, sesiuni despre utilizarea eficientă a echipamentelor donate prin program, dar și pentru dezvoltarea abilităților digitale.

Tot în cadrul proiectului “Brighter Futures”, bibliotecile școlilor vor fi dotate cu cărți, culegeri și jocuri adecvate vârstei școlare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.