Eveniment

Școala de vară/ Ateliere de lucru despre drepturile copiilor și tehnici de dezvoltare personală la Roșiorii de Vede

“V-am pregătit un program recreativ, ce cuprinde ateliere interactive pentru copii, adolescenţi şi tineri, activităţi educative de teatru şi teatru forum, de limbi străine, de drept şi de utilizare a noilor tehnologii şi competenţe digitale”, este descrierea programului “Școala de vară” a reprezentanților EUROPE DIRECT Teleorman.

Astfel, pe 10 august, la sediul organizației în Roșiorii de Vede, echipa ED Teleorman a desfășurat două ateliere educative, dintre care unul, respectiv “Viitorul Europei – viitorul nostru” a fost dedicat adolescenților teleormăneni, pe când, “Sunt mic, dar îmi cunosc drepturile” a fost dedicat copiilor cu vârsta peste 12 ani.

În cadrul ambelor activități, Valerică Cîrciumaru, primarul municipiului Roșiorii de Vede, a fost prezent pentru a susține demersul acestora și pentru a împărtăși din experiența sa elevilor, încurajându-i să își urmeze visurile, indiferent de greutățile întâmpinate.

“Viitorul Europei – viitorul nostru”

În cadrul acestui atelier, cursanții au avut ocazia de a cunoaște câteva tehnici de dezvoltare personală cu ajutorul mentorului Alexandra Murăruș, actriță și directorul artistic al Festivalului de Teatru Ideo Ideis, eveniment care se desfășoară la momentul actual în municipiul Alexandria.

Revenind la tehnicile de dezvoltare personală prin teatru învățate de participanții atelierului, acestea se referă la “tehnici prin teatru, cu accent pe atitudine, mișcare scenică, dicție, improvizație, structura și exprimare firească a textului, dar și empatie”, explică reprezentanții ED Teleorman, denumind, totodată, acest atelier ca fiind “unul dintre cele mai așteptate ateliere de lucru” din program.

“Sunt mic, dar îmi cunosc drepturile”

În cadrul acestui atelier de lucru, participanții au aflat care sunt drepturile copiilor reglementate atât la nivel european, cât și național, transmit reprezentanții ED Teleorman. Mai mult, cei 16 cursanți au interacționat cu cele două coordonatoare ale atelierului, Marinela Rușanu și Aurelia Bărbuț.

De asemenea, au accesat împreună platforma “Conferinței privind viitorul Europei”, fiind încurajat fiecare participant să își facă auzită vocea. Pentru a participa la eveniment, a fost invitată Monica Pîrva, jurist în cadrul Primăriei Municipiului Roșiori de Vede, căreia cursanții au putut să îi adreseze întrebări.

Următorul eveniment – 17 august

Marțea viitoare, tot la sediul ED Teleorman, se vor desfășura două ateliere. “Simboluri ale Uniunii Europene” are scopul de a dezvolta competențele lingvistice în limba engleză și limba franceză, urmând, mai apoi, atelierul “Europa în era digitală”, al cărui obiectiv este de a prezenta participanților modul de utilizare a noilor tehnologii. Durata de desfășurare va fi de două ore, evenimentul începând de la ora 10:00. Înscrierile se pot realiza până pe 16 august, despre care se pot accesa mai multe informații pe pagina oficială ED Teleorman sau la sediul acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.