Social

Schimbări la conducerea Colegiului “Ghica” şi a Şcolii “Al Colfescu” din Alexandria

Săptămâna acesta a demarat cu schimbări la conducerea a două unităţi de învăţământ din Alexandria. Directorul Colegiului Naţional “Al. D. Ghica”, prof. Manole Neagu, a fost înlocuit în cursul zilei de astăzi, cu prof. Ion Tăujan, cel care până acum ocupa funcţia de director adjunct al unităţii de învăţământ. Rămasă astfel vacantă funcţia de director adjunct a fost oferită profesoarei Luminiţa Pleşa. Inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe spune că a decis schimbarea conducerii Colegiului Naţional “Al D Ghica” din Alexandria, după ce acesta în ultimii ani a înregistrat o permanentă scădere a rezultatelor la examenul de bacalaureat.

Tot astăzi a fost schimbat şi directorul Şcolii Gimnaziale “Al. Colfescu” din Alexandria. Astfel în locul prof. Sorin Stroe, a fost numită în funcţia de director al şcolii prof. Florentina Toma, fost inspector şcolar.

Valul schimbărilor la conducerea unităţilor de învăţământ teleormănene nu se va opri aici, până la începerea noului an şcolar urmând să mai fie înlocuiţi câţiva directori de şcoli. Inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, a declarat cu ceva timp în urmă că pentru majoritatea celor care ocupă funcţii de conducere în şcolile teleormănene vor fi prelungite delegaţiile şi pentru anul şcolar 2013-2014, însă vor apărea şi câteva modificări acolo unde lucrurile nu merg bine, în această situaţie fiind foarte puţine unităţi de învăţământ, fără să precizeze care sunt acestea.

Nicunul dintre directorii şi directorii adjuncţi ai şcolilor din Teleorman nu ocupă la acestă dată funcţia în urma unui concurs, aceştia fiind numiţi cu delegaţie de către inspectorul şcolar general. Ultimul concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost organizat în 2008. 

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte inspectorii şcolari, şi aceştia fiind numiţi cu delegaţie pe funcţii, concurs nemaifiind organizat din 2006.

Programate încă din toamna anului trecut, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământ au tot fost amânate. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că ministerul va organiza concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, din noiembrie 2013, însă până când vor fi finalizate şi toate funcţiile de conducere din învăţământ vor fi ocupate fără excepţie prin concurs va mai trece aproximativ un an şi jumătate.

Numirea fără concurs pe aceste funcţii generează multe controverse, şi este catalogată ca fiind făcută exclusiv pe criterii politice.(M.D.)

 

One Comment

  1. Da! E si asta o solutie. Sa-i tot schimbi p edirectorii astia dupa ce iti fac plinul la partid. Si pentru magariile pe care le fac cine mai raspunde oare? De aia avem numai spagari la conducerile de scoli. Eu as schimba mai intai legea aia idoata data de cretinul ala de Funeriu, care nici macar n-a dovedit ce studii are. De fapt, s-ar putea ca legea aia, prin asumarea raspunderii, sa fie nula de drept, ca si alte acte normative facute pe genunchi la comanda basista-funerista. Ia sa cerceteze DNA-ul ala corupt, aceste aspecte, nu pe pensionarii care au dat apsga un borcan de miere si apoi s-au sinucis. AIci e coruptia mare, la nivel de conducere a tarii si de partide.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.