Sport

Schimbări interesante în Liga a 3-a, seria a 3-a – CS Vişina Nouă şi FC Olt s-au retras!

turnuCu două zile înaintea debutului campionatului Ligii a 3-a, câteva surprize au bulversat complet calendarul competiţional.  Este vorba de echipele FC Olt Slatina şi CS Vişina Nouă, echipe din judeţul Olt, care au transmis cereri de retragere din campionat. În condiţiile în care s-a găsit o variantă de rezervă tot în Slatina, ACS Inter Olt, Comitetul de urgenţă al FRF a decis reorganizarea seriei a 3-a (serie din care fac parte echipele teleormănene Sporting Roşiorii de Vede şi Sporting Turnu Măgurele). În acest sens trebuie spus că jocul direct între echipele teleormănene nu va mai fi la Roşiori, pe 3 octombrie (etapa 6), ci la Turnu Măgurele, în etapa a 5-a (pe 26 septembrie), iar întreg programul echipelor s-a decalat cu o săptămână (vom reveni cu amănunte legate de calendarul echipelor teleormănene).

 

Iată câteva din hotărârile Comitetului de Urgenţă al FRF din 28 august:

“3. Ia act de Încheierea Judecătoriei Cornetu din data de 18.08.2015 pronunţată în dosarul nr. 4474/1748/2015 prin care au fost aprobate modificările actelor constitutive în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale nr. 26/30.07.2015 a Asociaţiei Clubul Sportiv Inter Clinceni în sensul schimbării denumirii asociaţiei în Asociaţia Club Sportiv Inter Olt Slatina şi schimbarea sediului social din localitatea Clinceni, jud. Ilfov în Municipiul Slatina, str. Unirii, nr. 3, Bl. FA16, Sc. B, parter, apt. 3, judetul Olt.

  1. Constatând că CS Vişina Nouă şi Asociaţia FC OLT Slatina au formulat cereri de retragere din cadrul competiţiei Campionatul Naţional Liga a 3-a, ediţia 2015-2016 şi luând în considerare că prin retragerea celor două structuri sportive anterior menţionate seria a III-a a Ligii a 3-a conţine un număr de 13 echipe, iar seria a II-a a Ligii a 3-a conţine un număr de 15 echipe şi ţinând cont că în conformitate cu Încheierea Judecătoriei Cornetu din 18.08.2015 sediul Asociaţiei Club Sportiv Inter Olt Slatina este în Municipiul Slatina, judeţul Olt, în scopul asigurării unei competiţii echilibrate în ceea ce priveşte numărul echipelor participante în seriile Ligii a 3-a, aprobă ca Asociaţia Club Sportiv Inter Olt Slatina să fie redistribuită din seria a II-a a Ligii a 3-a în seria a III-a a Ligii a 3-a, urmând a prelua programul competiţional al clubului FC Olt Slatina.
  2. Ca urmare a deciziei aferente punctului 4 din prezenta Hotărâre, aprobă solicitarea cluburilor participante în campionatul naţional Liga a 3-a, seria a II-a şi seria a III-a, ca tragerea la sorţi a jocurilor din cadrul acestor serii să se facă în baza unei formule Berger de 14 echipe în loc de utilizarea formulei Berger de 16 echipe astfel cum a fost utilizat iniţial”.

În urma modificărilor apărute în ultimele zile, la finalul acestui sezon vor retrograda din Liga a 3-a doar două echipe, adică locul 15 din Seria a IV-a, şi cel mai slab loc 14 din toate cele cinci serii; în privinţa promovării, primele clasate din cele cinci serii vor urca direct în Liga 2.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.