Eveniment

Schimbări în sistemul de sănătate din Teleorman – Marius Nica revine la conducerea CAS, Alan demis din funcţia de şef SAJ Teleorman, iar Spitalul Judeţean are nevoie de Director Medical

IMG_20150926_114137În data de 29 septembrie a intrat în vigoare Ordinul nr. 799/2015 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă generali şi specifici, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora. Acest Ordin modifică indicatorii de performanţă care au stat la baza încheierii contractelor de management între preşedinţii directori generali şi CNAS cu mai mult de 50%, drept pentru care pentru fiecare casă în parte s-a dat câte un ordin de încetare a contractelor de management pentru toţi preşedinţii în funcţie, implicit şi pentru preşedintele director general al CAS Teleorman Nicuşor Tiţă. Ulterior ordinului de demitere, a urmat un nou ordin de numire pe funcţii temporare, până la ocuparea prin concurs a posturilor rămase vacante, la CAS Teleorman fiind numit pe perioadă determinată dr. Marius Nica, acesta exercitându-şi mandatul cu delegare.

Schimbări au avut loc şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în data de 18 septembrie, Constantin Alan, managerul SAJ Teleorman, a fost demis de DSP Teleorman, în baza unui raport de control al MS. În locul acestuia a fost numit Marius Liviu Păunescu, acesta din urmă ocupând până la numirea în funcţie postul de director medical al SAJ Teleorman.

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă are nevoie de şefi, în sensul că Ioana Zahiu, până nu de mult director medical, din motive personale, a demisionat, considerând că nu mai poate îndeplini funcţia de director medical, unitatea căutând acum, prin anunţ public, un medic care să se înhame la funcţia mai sus menţionată. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.