Eveniment

Schimbări în conducerea mai multor unităţi de învăţământ din Teleorman. Anca Vasile îl va înlocui pe Florin Măceşanu la conducerea Şcolii “Ştefan cel Mare” din Alexandria

Monica DUMITRESCU

Mandatele tuturor directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ teleormănene se apropie de final. Cum din anul 2008 nu a mai fost organizat niciun concurs pentru ocuparea acestor funcţii, directorii şcolilor au fost numiţi anual prin “delegare în interesul învăţământului” de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Celor mai mulţi mandatul le-a fost prelungit de la un an la altul, însă în fiecare an au apărut şi schimbări, unele surprinzătoare. Motivele oficiale pentru care unii directori au fost schimbaţi sunt diverse, de la pensionări, transferuri la alte unităţi de învăţământ, până la activitate managerială nesatisfăcătoare pe parcursul mandatului trecut sau lipsă de colaborare în cadrul echipei de conducere a unităţii de învăţământ.

Şi anul şcolar 2016-2017 va începe în mai multe unităţi de învăţământ cu o conducere nouă.

Astfel, la Şcoala Gimanzială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria, în funcţia de director, la care a renunţat prof. Florin Măceşanu, va fi numită prof. Anca Vasile. Aceasta a mai ocupat, pentru o scurtă perioadă de timp, o funcţie de conducere în învăţământul teleormănean. La începutul anului şcolar 2014-2015 a fost numită în funcţia de inspector şcolar general adjunct, pe care a ocupat-o până în mai 2015, când postul a fost scos la concurs. Aceasta a renunţat, preferând să se întoarcă la catedră.

La Liceul Teoretic Videle, în funcţia de director, eliberată de prof. Florina Simedre, va fi numită prof. Violeta Crăciun, care până acum a ocupat funcţia de director adjunct al aceleiaşi unităţi de învăţământ. Pentru postul vacantat de aceasta nu s-a stabilit până acum persoana care va fi numită.

Şi directorul Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Teleorman, Carmen Barbu, a renunţat la funcţie, aceasta urmând să fie înlocuită cu Mirela Soare.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, sunt multe situaţii în care directorii sau directorii adjuncţi, al căror mandat expiră la 31 august 2016, şi-au dat demisia din aceste funcţii din motive personale sau medicale. Dacă lista celor care nu mai vor să continue în aceste funcţii este definitivată, cea cu înlocuitorii acestora încă nu a fost stabilită. Cel puţin aşa susţine inspectorul general.

Valeria Gherghe mai spune că sunt unităţi de învăţământ în care directorii au renunţat la funcţii şi nici alte cadre didactice nu doresc să le ocupe. Printre acestea se numără şcolile din localităţile Furculeşti, Gârdeşti, Scrioaştea, Scurtu Mare etc.

Unităţi de învăţământ în care directorii actuali şi-au dat demisia sau nu şi-au dat consimţământul să ocupe în continuare aceste funcţii, şi nu s-a stabilit până la această dată cine va ocupa aceste posturi mai sunt şi Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, unde atât directorul Cătălina Bălaşa, cât şi directorul adjunct Gica Vişan Dobre s-au retras, Şcoala Gimnazială nr. 1 Videle, unde directorul Veronica Bojan nu mai doreşte să ocupe această funcţie, Şcoala Gimanzială “Alexandru Colfescu” Alexandria, unde directorul Adrian Ene încă nu şi-a dat consimţământul pentru a rămâne în această funcţie.

One Comment

  1. Ene de la scoala 4 e praf, cum sa-l pui director? sau pe anca vasile? Doar pt ca sotioru’ e la SRI?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.