Politic

Schimbarea viceprimarilor Alexandriei generează controverse – Ionuţ Neacşu şi Lucian Iotu îi vor înlocui pe Eduard Oprea şi Dan Popescu

consiliuCarmen Dumitrescu

Fuziunea liberalilor cu democrat-liberalii a reuşit să-i supere suficient de mult pe social-democraţi pentru ca aceştia să fie foarte fermi în privinţa schimbării viceprimarilor liberali de la Alexandria, Dan Popescu şi Eduard Oprea. Astfel, se pare că pe data de 18 iunie, cei doi liberali vor fi schimbaţi în cadrul Consiliului local şi că, indiferent de acţiunile acestora pentru evitarea momentului respectiv, înlocuirea lor se va produce în cele din urmă. Ca atare, chiar dacă viceprimarii liberali vor urma modelul lui Ilie Bălan şi vor intra în concediu – medical sau de odihnă – revocarea lor din funcţie se poate face şi aşa, ei neavând raporturi de serviciu cu instituţia, alegerea şi revocarea lor fiind strict o opţiune a consilierilor locali. Mai mult, posibilitatea ca în cadrul şedinţei de Consiliu local mai mulţi consilieri să se abţină, astfel încât proiectul să nu fie aprobat, este foarte scăzută, în contextul în care social-democraţii şi consilierii PP-DD îşi doresc înlocuirea celor doi liberali cu oameni de-ai lor.

Şi se pare că, la nivelul Consiliului local Alexandria, cei din PP-DD şi PSD se înţeleg foarte bine iar “înţelegerea punctuală” semnată de conducerile celor două partide a dat PP-DD-ului şansa de a avea un om în fruntea administraţiei publice locale. Este vorba, potrivit surselor noastre, despre consilierul local Lucian Iotu, care deşi este foarte tânăr, are ambiţia de a demonstra că se poate implica în administraţie şi că-şi doreşte să facă o carieră pe termen lung în domeniul politic.

Pe de altă parte, şi social-democraţii îşi doresc un viceprimar care să-i reprezinte la Alexandria, iar varianta identificată în acest sens a fost, se pare, unul dintre cei trei tineri consilieri locali ai PSD. Mai nou, întregul sistem de promovare în PSD are legătură cu vârsta fragedă a celor responsabilizaţi, ca manieră de valorificare a ideii că tinerilor, pentru a demonstra dacă şi ce pot, trebuie să le oferi un start bun. Potrivit surselor noastre, tânărul care va deveni viceprimar al Alexandriei din partea social-democraţilor va fi Ionuţ Neacşu, preşedintele Organizaţiei Municipale Alexandria de Tineret din cadrul PSD. Dacă acest lucru se va întâmpla, Alexandria va avea doi viceprimari foarte tineri şi mai puţin experimentaţi într-ale politicii şi administraţiei, dar stimulaţi de dorinţa de a demonstra că pot face mai multe decât predecesorii lor. Şi experienţa de până acum ne-a arătat că ambiţia are un rol mai greu decât vechimea într-un domeniu, astfel că ne putem aştepta ca de Lucian Iotu şi Ionuţ Neacşu să mai auzim şi pe viitor, după ce îşi vor finaliza, probabil la termen, mandatele de viceprimari ai Alexandriei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.