Eveniment

Schimbarea conducerii Școlii de la Orbeasca s-a transformat într-un scandal fără final

21 de directori și directori adjuncți ai unor unități școlare din județ, atât școli generale, cât și licee, au fost schimbați din funcții, luna trecută, după ce le-au expirat contractele de management. Printre instituțiile de învățământ vizate de modificări a fost și Școala Gimnazială Orbeasca, unde directoarea Georgeta Haită a fost înlocuită cu Cornel Mihai. Cel din urmă a ales, însă, să-și dea demisia, la scurt timp după numire, din motive necunoscute oficial, dar discutate pe la colțuri și care țin, se pare, de niște lucruri din trecut de care Cornel Mihai n-ar fi tocmai mândru.

După demisia directorului numit în ianuarie, conducerea Inspectoratului Școlar Județean s-a văzut nevoită să numească un alt director pentru Școala de la Orbeasca, iar soluția a fost ca funcțiile de director și director adjunct (post neocupat până acum) să fie preluate de două profesoare de la Olteni, lucru ce a creat un scandal în toată regula în rândul cadrelor didactice de la Orbeasca și care l-au nemulțumit total și pe primarul localității, Gheorghe Budică. Cadrele didactice de la Orbeasca spun că cele două doamne sunt aduse abuziv la conducerea școlii, că nu au nicio legătură cu localitatea și că sunt profesori titulari la alte unități școlare, iar numirea acestora nu va fi, sub nicio formă, acceptată. De altfel, sunt pregătite și acțiuni în acest sens, scopul urmărit fiind ca la conducerea școlii să revină Georgeta Haită, directoarea schimbată în ianuarie.

Rămâne de văzut cum se va termina, până la urmă, un scandal cu iz politic, în care se luptă puterea cu opoziția, în care scheleți în dulap sunt și într-o parte, dar și în cealaltă, dar în care la mijloc sunt copiii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.