Politic

Schimbare de ultim moment în privinţa desemnării subprefectului de Teleorman

Carmen Dumitrescu

După ce toate vocile importante din PSD Teleorman s-au coalizat în vederea indicării lui Constantin Filip în poziţia de nou subprefect al judeţului, se pare că lucrurile s-au schimbat pe ultima sută de metri. Voci din interiorul PSD spun că blocajul s-a produs la UNPR, Florică Mara nefiind de acord cu nominalizarea lui Constantin Filip, el având o altă variantă mai avantajoasă pentru partidul pe care îl conduce în acest moment.

Mai mult, pesediştii cred că nu e cazul să ne grăbim cu presupunerile, fiind încă posibilă nominalizarea lui Constantin Filip, dar asta numai după ce spiritele se vor mai calma. Pe de altă parte, Constantin Filip, care n-a ştiut nicio clipă nimic despre dorinţa unora de a-l vedea ocupând un birou la Prefectură, crede că toată povestea a fost o dezinformare şi că probabil cineva a urmărit să-l pună într-o situaţie nefavorabilă: “Eu nu am aflat nimic despre aceste lucruri, nici de la partid şi nici din altă parte. Dacă ar fi să mă pronunţ în vreun fel, aş spune că probabil cineva încearcă să mă discrediteze, pentru că de fiecare dată când un post de felul acesta rămâne vacant, una dintre variantele de lucru sunt eu. Deşi niciodată nu se concretizează. Aşa că sunt obişnuit cu diversiunile, deşi nu pot să neg că mă deranjează repetarea acestor circumstanţe, în mod periodic…”

Pe de altă parte, vocile pesediste care au insistat asupra faptului că Filip va fi noul subprefect de Teleorman spun că n-au intenţionat nicio secundă să dezinformeze publicul larg, pentru că decizia era luată încă din cursul zilei de luni. Dar pe fondul reacţiilor din UNPR s-a decis amânarea deciziei şi rămâne de văzut dacă se va rămâne sau nu la varianta iniţială, dată presei.

Având totuşi în vedere faptul că Liviu Dragnea a susţinut că viitorul subprefect nu va veni din direcţia UNPR, avem motive serioase să credem într-o altă variantă lansată pe piaţa zvonurilor şi anume aceea că pe postul în cauză se vizează numirea unui tânăr social-democrat. Varianta este credibilă, mai ales pentru că Dragnea a ţinut să demonstreze, încă de la momentul preluării puterii de către PSD, că doreşte promovarea tinerilor în funcţii de decizie, ceea ce a determinat existenţa în consiliile locale şi în cel judeţean a unui număr semnificativ de tineri care au muncit în campanie pentru PSD. În zilele care urmează se va lua cu siguranţă o decizie în privinţa ocupării postului de subprefect, fiind cunoscută deja promisiunea lui Dragnea de la momentul numirii noului prefect, potrivit căreia nominalizarea unui om capabil pentru a prelua funcţia de subprefect se va face în aproximativ două săptămâni.

One Comment

  1. Observator

    E jalnic ceea ce se intampla,atat cu visatorul asta de profesor de „limba gimnastica”si chiar cu temerile de ultim moment exprimate de vicepremier!Acesta se gandeste probabil, la o declaratie a lui Base care zicea ca ii va spune el de ce a parasit Pd-ul!Si, Basescu se pare ca se cam tine de cuvant.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.