Politic

Schimb de ştafetă la Ministerul Afacerilor Interne. Carmen Daniela Dan a preluat mandatul de la Dragoş Tudorache

După depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, miniştrii din Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi-au preluat, oficial, mandatele de la miniştrii tehnocraţi. Joi, 5 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, s-a prezentat la sediul ministerului pentru a prelua mandatul de la Dragoş Tudorache, cel care a deţinut portofoliul în ultimul an. La intrarea în sediul MAI, Carmen Daniela Dan a spus că va prelua mandatul potrivit protocolului.

De asemenea, după învestirea din Parlament şi depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, fostul prefect al judeţului Teleorman a postat, pe o reţea de socializare, primul mesaj în noua sa calitate de ministru al Afacerilor Interne.

„Prin depunerea jurământului pentru funcţia de ministru al afacerilor interne îmi asum, cu deplină responsabilitate şi cu siguranţă, un număr de măsuri pe care să le duc la îndeplinire, cu impact şi deosebită importanţă pentru fiecare dintre structurile MAI. Mandatul de ministru MAI mă onorează şi mă responsabilizează în egală măsură! În experienţa profesională de 4 ani ca subprefect şi prefect am avut ocazia să întâlnesc nenumărate cazuri în care, deşi le sunt recunoscute drepturile şi obligaţiile, aportul lucrătoritor MAI la siguranţa cetăţeanului este minimalizat în societate.

Normalitatea într-o societate modernă este ca fiecare dintre noi să recunoască meritele celuilalt, indiferent că vorbim de datoria morală sau profesională a celui pe care trebuie să îl apreciem. Poliţistul, pompierul, jandarmul sau oricare alt angajat al oricărei structuri din acest minister au o imagine uşor greşită în ochii cetăţeanului. Să nu uităm că poliţistul, pompierul, jandarmul etc., poartă uniformă pentru că în primul rând este un om al unui serviciu public şi pentru că au datoria de a proteja cetăţeanul, chiar dacă această protecţie înseamnă sancţionarea oricărei încălcări a legii.

Cu toate astea, prioritatea zero a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului şi când spun acest lucru, este o temă extrem de actuală, vedem cu toţii tot ceea ce se întâmplă în Europa actuală, vedem tot ceea ce se întâmplă în lume (atentate şi atacuri teroriste) şi prin creşterea gradului de siguranţă doresc să acopăr toate componentele ce însumează siguranţa cetăţeanului. Iar pentru asta sunt multe aspecte care nu trebuie să fie neglijate! Orice abuz va fi sancţionat, dar în aceeaşi măsură, cred că e timpul ca cel care poartă uniformă să fie respectat şi să respecte! Legea şi semenii. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul postat de ministrul Afacerilor Interne, după învestirea Guvernului, pe contul său de Facebook. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.