Economie

Schemă românească pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, porcine și păsări de curte, aprobată de Comisia Europeană / 290.000 euro, valoarea maximă/beneficiar

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 91 milioane euro (453 milioane RON) pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, porcine și păsări de curte în contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidități cu care se confruntă beneficiarii și abordarea unei părți din pierderile suferite de aceștia din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului. Schema va fi deschisă întreprinderilor de toate dimensiunile care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii bovinelor, porcinelor și păsărilor de curte.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar. În special, ajutorul nu va depăși 290.000 euro per beneficiar; și  se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.