Social

Scenariu roșu de desfășurare a cursurilor în școlile din Turnu Măgurele

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman s-a întrunit în şedinţă extraordinară în data de 26 februarie 2021, ocazie cu care a aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Teleorman, începând cu data de 1 martie 2021.  Rata de incidență luată în calcul la stabilirea modului de funcționare a școlilor a fost cea calculată la data de 26 februarie 2021.

Scenariile pe baza cărora se desfășoară cursurile sunt în continuare împărțite în trei categorii: Scenariul 1 (verde) înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie; Scenariul 2 (galben) înseamnă: a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII a, a XIII a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor nomelor de protecție; b) participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul 3 (roșu) înseamnă: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor nomelor de protecție, precum și participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

La Turnu Măgurele, rata incidenței cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile este în continuare cea mai mare dintre toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, respectiv 4,69, motiv pentru care toate unitățile de învățământ din municipiu își desfășoară cursurile după scenariul roșu. Aici sunt incluse și Clubul Sportiv Școlar Turnu Măgurele, și Clubul Copiilor, grădinițele, cele trei școli gimnaziale, unitățile de învățământ liceal, dar și Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Calinic Cernicanul”.

Tot conform scenariului roșu se mai derulează orele de curs la Școala Gimnazială Călinești, la Grădinița cu Program Normal nr. 1 Călinești, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Copăceanca, Școala Gimnazială Necșești, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Gârdești și Grădinița cu Program Normal nr. 2 Necșești.

Săptămânal, în fiecare zi de vineri sau ori de câte ori situația o impune, scenariile de funcționare a școlilor vor fi actualizate, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.