Social

Scenariile după care funcționează unitățile școlare din județ începând de luni, 10 mai

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, vineri, în ședință extraordinară, a decis care sunt scenariile după care vor funcționa unitățile școlare din Teleorman începând de luni 10 mai, când se vor întoarce la școală și elevii din ani terminali.

Astfel, potrivit normelor în vigoare, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă fizic la cursuri toți elevii. În schimb, în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

La nivelul județului rămân în vigoare Scenariul 1, care înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și, Scenariul 2, care înseamnă: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În sistem online vor derula cursurile preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Valea Cireșului și clasa pregătitoare/clasa I a Școlii Gimnaziale Necșești.

Situația pentru fiecare unitate școlară în parte foate fi accesată la următoarea adresă de internet: https://tr.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.