Sport

Scandaluri cu repetiţie – Arbitrul Croitoru lovit de doi jucători la Ciuperceni!

Despre starea disciplinară precară din fotbalul judeţean s-a vorbit şi, în ultima perioadă s-au căutat cele mai optime măsuri coercitive faţă de echipe sau jucătorii vinovaţi. Multele evenimente de violenţă, aproape săptămânalele incidente grave, au atras sancţiuni severe celor vinovaţi, iar Comisia de disciplină a AJF Teleorman (cu micile sale scăpări) a căutat să împartă dreptatea în mod egal.

Ultimul incident care a avut loc în fotbalul judeţean l-a avut protagonist pe arbitrul Robert Croitoru, din Roşiorii de Vede, cel care, lovit fiind în min. 65 al jocului Unirea Ciuperceni – Voinţa Răsmireşti, s-a văzut nevoit să întrerupă partida! Scorul în acel moment era 2-2, iar starea de tensiune existentă în rândul jucătorilor gazdă avea să explodeze. Ce s-a întâmplat de fapt?

În acel minut 65, o banală minge iese în afara terenului, în zona băncii de rezerve a oaspeţilor. Căpitanul de la gazde (jucătorul nr. 10, L. Mihai) vrea să execute repede, iar un oficial al oaspeţilor, dimpotrivă, vrea să-i tempereze elanul acestuia, a urmat cu schimb de replici şi, se pare, imediat centralul Croitoru, intransigent, scoate cartonaşul roşu. Nervos, jucătorul cu nr. 10 aruncă mingea în zona pieptului arbitrului, după care i-a adresat şi câteva injurii – după cum a menţionat centralul roşiorean în raportul de joc. De asemenea, portarul de la Ciuperceni (G. Popa), “ a sprintat din poartă şi a venit direct la mine, lovindu-m cu pumnul în ureche”, după cum s-a mai menţionat în raportul oficialului. Firesc, a urmat fluierul de final al jocului, iar cazul respectiv va ajunge pe masa Comisiei de disciplină de miercuri.

De ce Robert Croitoru este (mereu) implicat în incidente?

O întrebare fără un răspuns concludent pare cea legată de centralul roşiorean Robert Croitoru. Inclus între arbitrii tineri, de perspectivă, care în iarnă au făcut pasul către Liga a 4-a, Croitoru s-a “evidenţiat” deja prin câteva prestaţii care au iritat pe toată lumea. Spre exemplu, la jocul de la Ciuperceni, centralul Croitoru se pare s-a făcut vinovat de exces de zel. Însă, nu este mai puţin adevărat că tot el a fost cel care a ajuns la teren cu 30 de minute mai târziu decât ora de începere a jocului, iar meciul a început când trebuia să se joace repriza a doua!

Nu admitem comportamentul huliganilor de pe terenurile de fotbal, acele incidente grave şi lovirile la care se dedau unii jucători certaţi cu legea nu trebuiesc absolut deloc tolerate. Ba dimpotrivă, trebuie luate măsuri mai drastice cu aceştia.

Însă, poate că şi unii arbitri ar trebui să înţeleagă că arbitrează la Liga a 6-a, la Promoţie! Acolo, atmosfera stă pe un butoi de pulbere, iar fiecare gest, cât de mic, care strică cursul normal al lucrurilor, nu face decât să inflameze şi mai tare spiritele. De aceea, arbitrii ar trebui să fie primii care se protejează, prin evitarea unor stări care pot degenera. În nici un caz să provoace, fie prin manieră de arbitraj, fie prin comportament.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.