Monica DUMITRESCU
Organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în toamna acestui an, a împărţit în două clasa politică şi societatea civilă.
Decizia ministrului Educaţiei care a semnat un ordin care prevede organizarea acestor concursuri în perioada 12 octombrie- 17 noiembrie 2016 a fost contestată cel mai mult de PSD care a iniţiat o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din şcoli, până vara viitoare. Alături de PSD sunt şi alte partide politice mai mici, dar şi majoritatea sindicaliştilor din învăţământ.
De partea cealaltă, în sprijinul organizării concursurilor cât mai curând sunt PNL şi asociaţiile de elevi din toată ţara.
În cadrul unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat marţi, 20 septembrie, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că a primit mesaje de la profesori cum că aceştia sunt împiedicaţi să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director prin mai multe căi. Acesta a mai spus că e hotărât să apeleze la instituţiile statului dacă presiunile pentru împiedicarea concursului vor continua.
“Respingem această metodă de a conduce şcolile (directori delegaţi de către Inspectoratele judeţene). Am primit mesaje de la profesori care doresc să se înscrie la concurs care spun că sunt împiedicaţi. Fie sunt împiedicaţi să îşi definitiveze dosarul de concurs, pentru că nu au acces la documentele necesare, fie sub forme psihologice subtile se încearcă determinarea lor de a nu se înscrie la concurs. Aş solicita ferm directorilor în funcţii să pună la dispoziie documentele necesare. Dacă vom primi mesaje în continuare că aceştia sunt împiedicaţi nu vom ezita să apelăm la instituţiile statului pentru a aduce legea în şcoli”, a spus ministrul.
Concursurile pentru directori au fost anunţate la începutul lunii septembrie 2016, după ce ma Ministerul Educaţiei au ajuns mai multe sesizări privind numirile făcute de inspectoratele şcolare judeţene.
Etapa de înscriere la concurs a profesorilor a început de la 13 septembrie, termenul limită fiind 2 octombrie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educaţiei, proba scrisă este pe 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. La nivel naţional peste 1.300 de profesori s-au înscris în prima săptămână, pentru acest concurs.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în total, în Teleorman au fost scoase la concurs 173 de posturi, dintre care 142 sunt de directori şi numai 31 de director adjunct.
Au distrus scolile, au invrajbit oamenii, au murdarit si politizat totul, mentinerea acestor excrescente maligne, Bratcoveanu et co. in fruntea origari institutii publice este o rusine si o ticalosie.Un colegiu candva de prestigiu si performant este un dezastru, profesional, administrativ, uman, pentru???pentru ca doua nulitati, Bratcoveanu si adjuncta sa parvina. Trezirea si la actiune, organe de control ale statului roman!
Bibi, ia scrie dupa dicatre, „voi face 10 ani de puscarie!!!”Ajunge mah bagabonzilor, sunteti de ras si voie buna, Duika, ia-ti maimuta acasa.
Daca cercopitecul bibi Bratcoveanu mai ia un madant, tot ISJ, nu demisia, PUSCARIE DIRECT!
lasa Brancovene, ca baga blonda pile la nea Zavera si rezolva, ca aja ie in pesedue!Cu cat mai prost si imputit, ku atat mai bine.
Ala este foarte rau, foarete rtard, subred la creier si veninos!Brancoveanu=un gunoi uman. Am vrut sa iau ore la Saligni, une este veselie mare, nu se face nimic decat spaga si depravare, m-a trimis la jugravu la Clubul Copiilor.
Normal că PSD contestă concursurile de directori. La ce plante, gen Gina Curea sau Haralambie Bratcoveanu, au numit ei nu e de mirare că sunt oripilați de ideea de concurs! Loazele lor nu ar lua în veci concursul!