Eveniment

Scandalul azilelor a ajuns și în Teleorman / 17 persoane în vârstă și cu handicap, „cazate la pensiune” în Pietroșani

După zile bune de când, la nivel național, a izbucnit scandalul azilelor groazei, care pare să ducă la căderi de capete ca într-un joc de domino, dar a și scos la lumină, în primul rând, situațiile absolut inumane în care se aflau bătrânii și persoanele cu handicap, autoritățile din Teleorman au descoperit astăzi un caz șocant la nivelul județului. În comuna Petroșani, o femeie si-a deschis o pensiune în care a decis însă să „cazeze” persoane în vârstă cu handicap.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, Poliției orașului Zimnicea și Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au descins la un imobil situat în comuna Pietroșani, județul Teleorman.

În urma verificărilor, în imobilul respectiv, care funcționa sub forma unei pensiuni, au fost găsite17 persoane în vârstă și cu handicap.

Imobilul aparținea unei femei, de 47 de ani, din localitatea Pietroșani, și în el funcționa sediul unei societăți comerciale, care avea ca obiect servicii de cazare, înființată în septembrie 2022.

Au fost sesizate toate structurile cu atribuții pe linie de verificare și control, pentru efectuarea de verificări conform competenței.

Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unități medicale, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate și rudele acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform HG 301/2012, în valoare de 12.000 de lei, persoanei juridice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.