Eveniment

Scandal la sediul de campanie ACL Teleorman

Pepino Iordănescu, secretarul general al PDL Alexandria, reclamă faptul că agenţii poliţei locale Alexandria l-au agresat fizic în faţa sediului de campanie al ACL Teleorman, acolo unde acesta împărţea pliante electorale.pepino 2
Potrivit secretarului general al PDL Alexandria, motivul de gâlceavă a fost monitorul pe care rula un clip electoral cu Iohannis situat în incinta sediului de campanie şi boxa din afara sediului, în care se auzea redat mesajul candidatului. Potrivit lui Pepino Iordănescu, la orele 16.15, în faţa sediului de campanie al ACL de pe strada Libertăţii, s-a prezentat o patrulă a poliţiei loocale, formată din două persoane, care i-au solicitat secretarului general al PDL să reducă volumul sonor al boxei, întrucât au apărut reclamaţii din partea cetăţenilor care locuiesc în zonă cu privire la faptul că boxa este dată prea tare şi sunt deranjaţi. Secretarul PDL susţine că s-a conformat şi că a redus volumul încât abia se mai auzea, însă, mai la lăsarea întunericului, însuşi şeful de tură din acea zi, Floricel Georgica, s-a prezentat la sediul de campanie al ACL şi a cerut oprirea difuzării clipului şi mesajului electoral difuzat prin intermediul respectivei boxe, altfel va fi amendat.
Argumentul din partea reprezentantului PDL a fost că este campanie electorală şi “că pot să-mi dea amendă, dacă aşa consideră. Mi-au cerut buletinul, l-am dat, m-au legitimat, după care le-am spus să îmi dea amendă, dar să întocmească şi procesul verbal pentru a-mi putea spune şi eu opinia în acesta cu privire la incident. În momentul în care le-am cerut să întocmească procesul verbal, au refuzat, au devenit recalcitranţi şi au început să mă îmbrâncească, m-au prins de guler şi m-au împins pe o bancă din apropiere. E regretabil. Poliţia locală nu cred că e bine să se implice în campanie electorală”, a declarat Pepino Iordănescu. Martori la incident au fost toţi trecătorii de prin zonă de la acea oră.
În replică, şeful Poliţiei Locale Alexandria, Iulian Ulmeanu, precizează că secretarul general al PDL “era băut. Mirosea a alcool, asa mi-au spus colegii”. Ne-a surprins răspunsul şi l-am întrebat dacă îşi asumă afirmaţia şi a spus că “DA” pentru că şi la barul de vizavi s-a confirmat faptul că pe toată durata zilei respective membrii formaţiunii au consumat alcool. De altfel, Iulian Ulmeanu a precizat că “am văzut raportul colegilor mei în care se arată că au vrut să îl legitimeze şi că l-au rugat să dea boxa mai încet pentru că au venit reclamaţii din partea cetăţenilor cu privire la faptul că sunetul dat prea tare al mesajului electoral îi deranjează. Domul secretar al PDL nu a dorit acest lucru, ba, mai mult, a spus că dacă îl enervează, va da boxele la maxim”. Întrebat dacă este adevărat că Pepino Iordănescu a cerut să îi fie dată amendă, şeful poliţiei locale a confirmat acest lucru, dar că intenţia nu a fost de a-i acorda sancţiune sau altceva, pentru a nu se face interpretări legate de părtiniri politice, ci a fost doar o rugăminte amiabilă de a da acea boxă mai încet, rugăminte venită ca urmare a solicitărilor şi reclamaţiilor făcute de alexăndrenii care locuiesc în zonă. În legătură cu faptul că poliţiştii locali au fost agresivi, şeful lor susţine că, de fapt, realitatea este alta şi că pe respectiva bancă era mapa de serviciu a colegilor săi şi că în momentul în care unul dintre ei s-a aplecat să ia mapa, Pepino Iordănescu s-a interpus şi a căzuit pe bancă părând că a fost bruscat. Referitor la faptul că ar fi fost prezent la locul incidentului, Iulian Ulmeanu precizează că nici nu a trecut prin zonă, “eu ştiu ce a fost acolo de la colegii mei”. (C.P.)

pepino  pepino 1

One Comment

  1. George Floricel o mizerie de om!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.