Social

Scade rata de incidență COVID-19 în Teleorman. Scade și numărul persoanelor care se vaccinează

Rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Teleorman, la data de 8 noiembrie 2021, este de 6.56, în scădere continuă, valoarea actuală fiind egală cu cea înregistrată în urmă cu o lună. Tot în scădere este, potrivit cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, și numărul localităților în care rata de infectare este mai mare de 10 cazuri la mia de locuitori, 16 localități din județ fiind în această situație. În continuare, localitatea cu cea mai mare incidență este comuna Săceni – 22.18, deși este o valoare în scădere față de perioada precedentă.

Dintre localitățile urbane ale județului, orașul Zimnicea are 10.69 cazuri la mia de locuitori, municipiul reședință de județ Alexandria înregistrează 8.61 la mie, aici fiind confirmate însă și cele mai multe cazuri de îmbolnăvire – 422 în ultimele două săptămâni, orașul Videle are 8.19 cazuri la mia de locuitori, municipiul Roșiorii de Vede – 6.22, în timp ce municipiul Turnu Măgurele are o rată de infectare de 3.61.

Beuca, Bogdana și Segarcea-Vale sunt localitățile cu cele mai scăzute rate de infectare, în ultimele 14 zile fiind confirmat câte un singur caz de COVID-19.

La nivelul întregului județ, în aceeași perioadă, 2338 de teleormăeni au primit vestea că au contractat SARS-CoV-2, spre deosebire de finele lunii octombrie, când numărul îmbolnăvirilor trecuse de 2900.

Însă, potrivit DSP Teleorman, se observă și o scădere a interesului teleormăenilor față de vaccinare, astfel că, în ultimele 24 de ore (raportarea fiind făcută la data de 8 noiembrie), s-au vaccinat împotriva COVID 653 de persoane, în timp ce în urmă cu două săptămâni numărul celor care treceau pragul centrelor de vaccinare era de ordinul miilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.