Eveniment

Şase sesizări la DNA privind nereguli la concursul pentru directori de şcoli din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei a sesizat DNA pentru 19 cazuri în care ar fi fost încălcată metodologia la concursul pentru directori de şcoli, situaţii constatate în judeţele Teleorman, Mehedinţi, Mureş, Bacău, Iaşi şi Dâmboviţa, a anunţat săptămâna trecută  purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei. Acesta a precizat că au fost primite aproximativ 160 sesizări în legătură cu încălcarea metodologiei pentru concursul naţional de directori de şcoli. După verificările făcute de Corpul de control al ministrului Educaţiei, în 19 cazuri a fost constatată încălcarea metodologiei, dintre care şase în judeţul Teleorman. Celelalte 13 sesizări privesc încălcări ale metodologiei privind desfăşurarea concursului de directori în şcoli din judeţele Mehedinţi, Mureş, Bacău, Iaşi şi Dâmboviţa.

Corpul de control a constatat că, în cazurile pentru care au fost sesizaţi procurorii DNA, comisiile de evaluare sunt suspectate că au apreciat subiectiv unele CV-uri ale candidaţilor, au acordat punctaje pentru competenţe care nu puteau fi justificate în platforma de concurs sau pentru documente originale care au fost aduce de candidat în timpul susţinerii probei, care nu erau însă încărcate în platformă.

Potrivit datelor, în Teleorman, în urma acestui concurs au fost ocupate doar 86 de posturi de director, din cele 142 vacante şi doar 18 posturi de director adjunct, din cele 31 vacante

One Comment

  1. La C.T.”A.SALIGNY” cei doi maimutoi, Bratcoveanu si Diva blonda sa plece urgent acasa!Si-au batut joc la greu de tot ce a avut scoala mai valoros, de la doamna Fierascu intemeietoarea de factto a colegiuliui, trecand pe la doamna profesor doctor Mirela Stanescu si-a ingrijit tatal bolnav pana in ultima clipa, domnul profesor doctor Adrian Paun, domnul profesor doctor Ionescu, ce este iubit si apreciat in ASE si Politehnica, la domnul profesor erudit Victor Osaceanu, totul a fost murdarit si calcat in picioare!!! Bratcoveanu trebuie sa inceteze cu smecheria, Florinela, cu relatii imorale cu Nicu Zavera, Florin Stoicea.Inchide-ti agentia de turism Visinica si firma de comert Avon Staicu!!!Nu numai imorali, dar si penali.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.