Eveniment

Șase percheziții domiciliare în Teleorman, în cadrul acțiunii “Foc de Artificii” / 400 kg articole pirotehnice, indisponibilizate

Miercuri, 28 decembrie a.c., polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 46 de percheziții domicilare, vizând operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, transmite IGPR.

În cadrul acțiunii naționale “Foc de Artificii”, în cursul acestei zile, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  2.229 kg.  de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 si P1, în valoare totală de aproximativ 32.500 de lei. Au fost constituite 47 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 51 de infracțiuni, fiind aplicate 19 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.150 de lei.

Astfel, polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Mureș au efectuat 24 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 300 kg. de articole pirotehnice, categoriile P1, F1- F3, în valoare de 20.000 de lei.

Polițiștii din Teleorman au efectuat 6 percheziții domiciliare și au fost indisponibilizat 400 kg. de articole pirotehnice, categoriile F1- F3.

Polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ialomița au desfășurat 5 percheziții domiciliare, iar cei din Galați au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 45 kg. de articole pirotehnice, categoriile P1 și F1, în valoare de 1.500 de lei.

Polițiștii din Olt au efectuat 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate 320 kg. de articole pirotehnice, de diferite categorii

Polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Vaslui au desfășurat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 10 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii, în valoare de 1.000 de lei.

Polițiștii din Covasna au desfășurat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 4 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ilfov au efectuat o percheziție domiciliară și o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind descoperite și ridicate 1.150 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii.

În perioada 22 noiembrie – 27 decembrie 2021, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 63.593 kg. articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare totală de aproximativ 2.142.215 lei.

Au fost înregistrate 531 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 616 infracțiuni, fiind aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.650 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.