Eveniment

Şase localităţi din Teleorman, inundate

Monica DUMITRESCU

Pârâul Câinelui a provocat din nou probleme în mai multe localităţi din Teleorman după ploile abundente de zilele trecute. Potrivit unei informări emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, comuna Siliştea Gumeşti şi alte cinci sate din comunele Ciolăneşti şi Necşeşti au avut de suferit în urma ploilor abundente şi revărsării Pârâului Câinelui. Este vorba despre satele Ciolăneşti din Vale, Ciolăneşti din Deal, Necşeşti, Gârdeşti şi Belciug.

Cea mai gravă situaţie este însă în comuna Siliştea Gumeşti. Au fost afectate de inundaţii: 10 case, 40 anexe gospodăreşti, un podeţ din pământ care face legătura între localitate şi terenurile din extravilan, un pod din lemn care face legătura între cartierul din vale şi restul localităţii, 4 km de drum comunal, 20 ha păşune, 5 ha teren intravilan şi 70 de fântâni.

La Ciolăneşti din Vale au fost 26 curţi inundate, 2 podeţe afectate, 1 km drum comunal, 0,250 km DJ, 50 ha teren agricol inundat, 10 ha păşune inundate, 26 fântâni afectate.

La Ciolăneşti din Deal au fost afectate de ape trei case, impunându-se evacuarea a cinci persoane. De asemenea, au mai fost 55 curţi inundate, 3 podeţe afectate, 0, 050 km DJ, 1 km DC, 45 ha teren agricol inundat, 7 ha păşune inundate, 55 fântâni afectate.

În satul Necşeşti a fost afectat un podeţ, 100 m de drum comunal şi 25 ha de păşune, în timp ce în satul Gârdeşti au fost 12 curţi inundate, 2 podeţe afectate, 0,1km DJ, 0,2 km DC, 20 ha păşune inundate.

Şi în satul Belciug din comuna Necşeşti, Pârâul Câinelui a inundat 2 anexe gospodaresti, 10 curţi şi 20 ha de păşune.

Pentru evacuarea persoanelor, animalelor şi a bunurilor, evacuarea apei din case şi anexe gospodăreşti au fost mobilizate forţe şi mijloace ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. În comuna Siliştea Gumeşti au acţionat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului Alexandria ai ISU Teleorman, la Ciolăneşti au ajuns 15 subofiţeri pompieri de la Videle şi alţi 6 de la Roşiorii de Vede. La nivelul IJUJ Teleorman a fost pregătită o rezervă de 30 subofiţeri de la Detaşamentele de Pompieri Zimnicea şi Turnu Măgurele, în măsură să intervină la ordin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.