Social

Șase instituții de învățământ din județ își primesc înapoi câte o clasă a IX-a, după reducerea numărului de elevi

Anul școlar 2021-2022 ar fi trebuit să înceapă, în județ, cu 14 clase a IX-a mai puțin, după ce Ministerul Educației a cerut Inspectoratului Școlar să vină cu o cifră de școlarizare în concordanță cu numărul elevilor care vor termina, anul acesta, clasa a VIII-a. Numărul mic de absolvenți de gimnaziu este rezultatul deciziei luate de autorități cu opt ani în urmă, și anume aceea de a permite funcționarea în paralel a claselor pregătitoare și a I-a.

Însă, în urmă cu aproape o săptămână, conducerea Ministerului Educației a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvență – zi, să fie redus: de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă; de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Decizia luată de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, se traduce, la nivelul județului, printr-o „economisire” de șase clase, astfel că șase instituții de învățământ care pierduseră câte o clasă a IX-a au primit-o la loc. Și, conform conducerii Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, este vorba despre patru colegii din județ, care au obținut rezultate bune și foarte bune la examenul de Bacalaureat, respectiv Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele, Colegiul Național „Anastasescu” Roșiori de Vede, Colegiu Național „Mircea Scarlat” Alexandria și Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria. De asemenea, având în vedere faptul că reprezentanții Ministerului sugeraseră, încă dinainte să fie luată deicizia reducerii numărului de clase a IX-a cu 14, ca de la liceele cu profil tehnologic să nu fie tăiate clase, s-a decis ca celelalte două clase din cele șase să revină Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria și Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria, instituții de învățământ care, în mod tradițional, au elevi și din localități rurale ale județului.

Potrivit calendarului Ministerului Educației, inspectoratele şcolare vor transmite, până la data de 1 februarie, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.