Eveniment

Șapte voluntari ai programului “Salvator din pasiune” pot participa deja la misiuni alături de pompierii profesioniști

Șapte dintre voluntarii teleormăneni au parcurs un nou stagiu de perfecționare în cadrul programului de voluntariat “Salvator din pasiune” al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman. Prin urmare, cei șapte voluntari vor putea participa efectiv la misiunile de stingere a incendiilor alături de echipajele profesioniste de pompieri militari.

“Cursul, care a constat în parcurgerea unor noțiuni teoretice și activități practice, a fost finalizat cu succes de către aceștia, dorința lor de a-și continua drumul către voluntariat fiind acum și mai mare.

Pe timpul derulării acestui program de pregătire, voluntarii noștri au dobândit competențe și cunoștințe în domeniul stingerii incendiilor, cunoașterea unor tehnici de utilizare a țevii de refulare, modalitățile de deschidere a ușilor și ferestrelor blocate, tehnica folosirii stingătoarelor, utilizarea aparatelor de respirat și amenajarea surselor de apă pentru alimentarea autospecialelor de intervenție”, spun reprezentanții ISU Teleorman.

De asemenea, în cazul în care cineva dorește să se înscrie în următoarea perioadă de pregătire din cadrul programului “Salvator din pasiune”, atât informații despre condițiile de înscriere, cât și mai multe detalii pot fi obținute de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman (tel. 0247/311113, int. 27111) sau de pe pagina oficială a Inspectoratului www.isuteleorman.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.